46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

VIF un RPD noslēdz vienošanos par apgaismojuma energoefektivitātes uzlabošanā

Фото: publicitātes foto
13.oktobrī uzņēmuma SIA “Vides investīciju fonds” telpās tika organizēta darba sanāksme, kuras laikā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Egils Zariņš, valdes loceklis Ronalds Neimanis un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs parakstīja vienošanos par sadarbību publiskās teritorijas apgaismojuma energoefektivitātes uzlabošanā, izmantojot energoservisa kompāniju jeb ESKO mehānismu.
Vienošanās mērķis ir nodibināt un uzturēt uz abpusēju ieinteresētību balstītu “Vides investīciju fonda” un Rēzeknes pilsētas domes ilgtermiņa sadarbību, kuras ietvaros regulāri tiks apzināti konkrētāki sadarbības virzieni ar mērķi samazināt elektroenerģijas patēriņu pašvaldības noteikto un publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanai un ar to saistītos izdevumus.
 
“Vides investīciju fonda” darbības virsmērķis ir vides piesārņojuma samazināšana, veicinot vides aizsardzības projektu realizāciju un palielinot pašvaldību un kapitālsabiedrību kapacitāti, sagatavot un realizēt kvalitatīvus un efektīvus vides aizsardzības projektus. Darbība ir virzīta uz maksimālā vides uzlabojuma sasniegšanu, ieguldot finanšu resursus vides infrastruktūras sakārtošanas projektu realizācijā.
 
ESKO modeļa izmantošana paredz, ka energopatērētājs energoefektivitātes uzlabošanai neizmanto savus finanšu līdzekļus, bet to dara izvēlētais ESKO uzņēmums, kurš par saviem resursiem veic visus nepieciešamos energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus atbilstoši energopatērētāja prasībām. ESKO uzņēmums savas investīcijas sedz no ieekonomētās enerģijas izmaksas starpības aprēķinātā atmaksas termiņa laikā. Pēc noteiktā atmaksas perioda beigām visa ekonomija pāriet paša energopatērētāja rīcībā. ESKO modeļa izmantošanas gadījumā visu atbildību par projekta rezultātiem un noteikto energoefektivitātes rādītāju sasniegšanu uzņemas ESKO uzņēmums. 
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsvēra, ka Rēzekne ir pirmā pašvaldība, kas noslēdz šāda veida vienošanos, tādā veidā paverot jaunas iespējas pilsētas apgaismojuma tīkla modernizācijā: “Tā ir jauna sistēma, kas atbilstoši modernākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem pilnveidos apgaismojuma sistēmu mūsu pilsētā, turklāt vienošanās nerada pašvaldībai papildus zaudējumus. Galvenais mērķis ir nomainīt visu Rēzeknes pilsētas apgaismojumu uz moderniem LED gaismekļiem, kuriem būs vairākas papildus funkcijas kā, piemēram, kustību sensori, satiksmes statistikas fiksācija un citas noderīgas papildiespējas.”
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"