46.lv
Otrdiena, 2024. g. 16. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts/ Никита, Феодосия
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA varēs apskatīt fotoizstādi “No krasta līdz krastam. ASV dabas parki”

Фото: rta.lv
28.novembrī plkst. 13.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Mākslas terasē notiks fotogrāfes Adelīnas Darviņas fotoizstādes “No krasta līdz krastam. ASV dabas parki” atklāšana. Pasākumā piedalīsies fotoizstādes autore, kā arī ASV vēstniecības pārstāvis.
2016. gada vasarā fotogrāfei bija iespēja doties trīs mēnešu ilgā ceļojumā apkārt ASV, kurā viņa mēroja 21 000 km un pabija 39 štatos, no Konektikutas Ziemeļatlantijas okeāna krastos līdz sniegotajām kalnu virsotnēm Montanā un tuksneša plašumiem Nevadā. “Esot ceļā, ASV dabas varenība man atklājās ne tikai dabas parkos, bet arī ārpus tiem, sniedzot vēl neizjustu monumentālu pieredzi,” saka Adelīna Darviņa.  Šajā izstādē fotogrāfe piedāvā iepazīties ar desmit ASV nacionālajiem parkiem.
 
“Šī izstāde ir par Amerikas ainavas daudzveidību, par nemitīgu būšanu ceļā, par atklājēja garu un par uzdrīkstēšanos doties tālāk, pretim nezināmajam,” uzsver fotogrāfe.
 
Izstāde tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.
 
Pēc izstādes atklāšanas plkst.13.45 RTA (216.telpā)  Adelīna Darviņa stāstīs par savu ASV ceļojumu, kura laikā apmeklēja nacionālos parkus un veica vizuālās antropoloģijas pētījumu  "American Dream".  
 
Izstādes tapšanas laikā Adelīna Darviņa studēja komunikācijas zinātni Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) bakalaura studiju programmā “Fotogrāfija”, bet šobrīd RSU maģistrantūrā studē sociālo antropoloģiju. Pēdējos gados viņa ir pievērsusies Amerikas sabiedrības un kultūras izpētei, kas tiek apvienota ar ASV vides un kultūras reprezentāciju fotogrāfijas medijā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"