46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA pārstāvji piedalījās Starptautiskajās uzņēmējdarbības apmācībās Polijā

Фото: rta.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studenti Linda Pastare, Jolanta Brice un Edmunds Kiršs kopā ar pasniedzēju Lienīti Litavnieci piedalījās Starptautiskajās uzņēmējdarbības apmācībās, kas notika Bialystok University of Technology (Polija) un tika rīkotas Interreg V-A Lithuania – Poland Cooperation Programme LT-PL-1R-048 projekta ietvaros. Apmācībās piedalījās Polijas, Lietuvas un Latvijas studenti, pasniedzēji un uzņēmumu pārstāvji.
Apmācībās ar savu pieredzi un zināšanām dalījās PhD Andrzej  Kusmierz. Viņš pats par sevi saka: „Es atbalstu izgudrotājus un zinātniekus, lai viņu idejas tiktu īstenotas dzīvē. Dažreiz tās kļūst par biznesu, citreiz par interesantu apmācību, bet citreiz nav nekā.”
 
Īsti nevarēja manīt, ka ir pagājušas piecas stundas, jo izvēlētā apmācību forma rosināja katru klātesošo darboties, uzsverot komandas lielo nozīmi veiksmīga biznesa attīstībā. Auditorijai tika uzdots ļoti daudz jautājumu, un bieži vien lektors sniedza asprātīgus komentārus. Jāatzīmē, ka katram klātesošajam bija iespēja izstāstīt savu biznesa ideju. Arī Linda bija to piecu drosmīgo vidū, kura atklāja savu biznesa ideju par lāzertaga poligona „LaserTag LATGALE” izveidi, cerot, ka nodarbību laikā tieši viņas ideja tiks izvēlēta kā pamats, ar kuru strādāt. Starpbrīdī klātesošie un lektors diskutēja ar ideju autoriem, un tā ideja, kuras autoram bija vislielākā neskaidrība, arī tika attīstīta apmācību laikā. Diemžēl, vai par laimi, lektors uzsvēra, ka Linda saprot, ko dara, un tika izvēlēta cita ideja, kuras autoram bija tikai aptuvena nojausma par iespējamo biznesu.
 
Otrs lektors Michal Korba ir start-up uzņēmuma izveidotājs, kurš apmācībās koncentrēja uzmanību uz produkta vērtību, inovatīviem biznesa modeļiem. Nozīmīgs ieteikums no šī pasniedzēja puses bija mudinājums uzsākt savu start-up uzņēmumu.
 
RTA studenti no apmācībām atgriezās, guvuši daudz jaunu iespaidu. Stāsta Edmunds” „Šī bija lieliska iespēja uzzināt Polijas speciālistu viedokli par start-up programmām. Guvu arī ierosmi sava bakalaura darba tēmai.” Arī Linda atzīst, ka apmācības bija vērtīgas. „Tās vērtēju kā ļoti noderīgas un saistošas katram jaunietim, kuram ir vēlme nākotnē atvērt savu biznesu. Šāds pasākums var būt kā atspēriena punkts, lai gan manā gadījumā tas drīzāk bija kā apstiprinājums, ka esmu uz pareizā ceļa,” viņa saka.
 
Jolanta uzsver, ka apmācības bija lieliska iespēja papildināt savas zināšanas, iegūt nebijušu pieredzi un iepazīt jaunus cilvēkus. „Šis pasākums ir viens no tiem, kas lika man pārvarēt bailes un pārkāpt savai komforta zonai, kārtējo reizi pierādot, ka ir jāpiekrīt tam, kas nedaudz baida, jo, pārvarot bailes, es iekāpju nākamajā līmenī. Pateicoties foruma lektoriem, lekciju laikā apskatītās tēmas noteikti noderēs gan studiju procesā, gan arī ārpus tā. Milzīgs paldies šiem lektoriem jāsaka arī par to, ka viņi jauniešus iedrošina nebaidīties, motivē runāt, stāstīt un darīt.”

 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"