46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA atklāta viena no labākajām Baltijā Multisensorajām telpām

Фото: rta.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) telpās Atbrīvošanas alejā 90 notika INTERREG LAT-LIT projekta POZCOPING LLI-163 Multisensorās telpas atklāšanas pasākums, kurā piedalījās  RTA vadība, projekta realizētāji, projekta Uzraudzības komitejas pārstāvji, kā arī sadarbības skolu pārstāvji un uzaicinātie viesi. 
Projekta POZCOPING LLI-163 mērķis  ir izveidot sociālo psiholoģisko atbalsta  pakalpojumu sistēmu, ar mērķi veicināt pusaudžu sociālo integrāciju sociālā riska  apstākļos, vienlaikus ieviešot pozitīvās stresa risināšanas stratēģijas kā metodi pusaudžu un jauniešu sociālajai integrācijai. 
 
Projektā iesaistīti 350 12-16 gadus veci pusaudži no 7 skolām: Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas, Rēzeknes 5.vidusskolas, Rēzeknes Katoļu vidusskolas, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas, Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Viļānu vidusskolas un Makašānu L.Rancānes amatu vidusskolas.
 
Svinīgā pasākuma laikā RTA vadošā pētniece Velta Ļubkina dalībniekus iepazīstināja ar projekta zinātniskajiem rezultātiem. Multisensorās telpas atklāšanā vadošais pētnieks Aivars Kaupužs pasākuma apmeklētājiem demonstrēja iekārtoto telpu funkcijas un iespējas, kuras jau drīzumā varēs izmantot bērni.
 
Kopumā ir izveidotas trīs atsevišķas telpas, kurās pusaudžiem būs iespēja attīstīt pozitīvās stresa pārvarēšanas stratēģijas kvalificēta personāla uzraudzībā un līdz ar to veiksmīgāk socializēties sabiedrībā. Jānorāda, ka projekta ietvaros izveidotās telpas ir vienas no labākajām Baltijas valstīs un unikālas Latvijā, kas būs pieejams projektā iesaistītajiem pusaudžiem no Rēzeknes, Rēzeknes novada, Ludzas un Viļāniem un vēlāk arī citiem Latgales reģiona iedzīvotājiem.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"