46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Tikšanās bibliotekāru stāvā: RTA pārstāvji dalīsies pieredzē elektroniskās izdevniecības jomā

Фото: rta.lv
25. janvārī, plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā notiks kārtējais pasākums ciklā "Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze".
Pasākuma viesis būs profesors, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pētniecības centra vadītājs, Dr.sc.ing. Artis Teilāns ar kolēģiem. Sarunas galvenā tēma: publiski pieejamās sistēmas akadēmisko žurnālu un konferenču materiālu izdevējiem, kā arī zinātnisko publikāciju citējamība.
 
Klātesošajiem būs iespēja uzzināt, kā iesaistīties un izmantot PKP (Public Knowledge Project, Publisko zināšanu projekts), kurā darbojas vairākas starptautiski pazīstamas ASV, Kanādas un Eiropas universitātes, nodrošinot piekļuvi atvērtu sistēmu kompleksam akadēmiskai izdevējdarbībai. Sistēmu komplekss sastāv no četrām atvērtā koda informācijas sistēmām konferenču norises procesu organizēšanai, e-žurnālu izdevniecības procesa organizēšanai un elektroniskai publicēšanai, grāmatu un monogrāfiju izdošanai un elektroniskai publicēšanai un sistēmas e-izdevumu metadatu apkopošanai. Vairāk informācijas par projektu: https://pkp.sfu.ca. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija šīs sistēmas izmanto kopš 2014. gada un labprāt dalās pieredzē, prezentējot interesentiem līdzšinējā veikuma rezultātus: http://journals.rta.lv.
 
Uz tikšanos īpaši aicinām skolu un augstskolu bibliotēku darbiniekus, dažādu zinātņu nozaru doktorantus, akadēmisko un zinātnisko izdevumu izdevējus, taču aizraujošo un atraktīvo profesora uzstāšanos būs saistoši noklausīties ikvienam bibliotekāram un pētniecības un elektroniskās izdevējdarbības interesentam.
 
Kā jau ierasts, tikšanās ievadā piedāvāsim LNB Bibliotēku attīstības centra galvenās bibliotekāres Elitas Vīksnas prezentāciju – Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas jaunieguvumu apskatu.
 
Pasākuma apmeklējums ir bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"