46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes 3. vidusskolas skolotāja Nadežda Savicka saņem RTU apbalvojumu

Фото: rezekne.lv
Rēzeknes 3. vidusskolas skolotāja Nadežda Savicka saņēmusi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) apbalvojumu par uzcītīgu un kvalitatīvu vidusskolēnu sagatavošanu ķīmijas studijām RTU. Apbalvošana notika 9. februārī RTU, Latvijas ķīmijas skolotāju seminārā “Ķīmija kā prioritāte”.
Nepilnu 20 gadu laikā, kopš RTU organizē semināru ķīmijas skolotājiem, balvas ieguvuši vairāk nekā 120 pedagogu. “Jūsu sagatavotie skolēni ir ieguvums ne tikai RTU, bet visai Latvijai,” skolotājus sveicot, sacīja RTU attīstības prorektors Artūrs Zeps.
 
Seminārā RTU zinātnieki skolotājus iepazīstināja arī ar jaunākajiem pētījumiem, tā palīdzot papildināt skolotāju zināšanas. MLĶF vadošā pētniece Kristīne Šalma-Ancāne stāstīja par biomateriālu pielietojumu modernajā medicīnā, MLĶF profesors Valdis Kampars — par atjaunojamo enerģiju, biodegvielu un cirkulāro ekonomiku, savukārt MLĶF vadošā pētniece Inese Mieriņa — par dabīgajiem antioksidantiem un to sintētiskajiem analogiem. Pēc semināra skolotāji, iepazīstoties ar ķīmijas rūpniecību, devās ekskursijā uz diviem Dobeles uzņēmumiem – būvmateriālu ražotājiem “Tenapors” un “Tenachem”.
 
Semināru “Ķīmija kā prioritāte” MLĶF organizē jau kopš 1999. gada, lai suminātu ķīmijas skolotājus par savu audzēkņu sagatavošanu ķīmijas studijām, kā arī lai padziļinātu ķīmijas skolotāju zināšanas.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"