46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne Latvijas simtgadei – šogad atbalstīti 8 mazie kultūras un tūrisma projekti

Фото: rezekne.lv
Noslēdzies 2018. gada Mazo kultūras un tūrisma projektu konkurss, ko finansē Rēzeknes pilsētas dome un organizē pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”. No projektu konkursā iesniegtajiem 15 projektiem, šogad atbalstīti 8 projekti un kopumā piešķirts finansējums 10 000 eiro apmērā.
Ņemot vērā projektu izstrādes kvalitāti, ilgtspēju, atbilstību nolikumam un šī gada izvirzītās prioritātes atspoguļojumu – Rēzekne Latvijas simtgadei, Kultūras komisija nolēma atbalstīt 8 projektus.
 
Atbalstītie projekti:
  • Galinas Sviridenkovas projekts “Dzejas grāmata “Вектор движения”, veltīta Latgales kongresa un Latvijas neatkarības simtgadei”, piešķirti 574,00 eiro.
  • Grāmatā tiks apkopotas autores prozaiskās miniatūras un dzejoļi par Dievu, mīlestību, dabu un filozofijas tēmām, atspoguļojot Rēzeknes dzīvi, cilvēkus un notikumus.
  • Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” projekts “Rēzekne – septiņu pakalnu mājas”, piešķirti 1000,00 eiro.
  • Projekta realizācijā un interešu izglītības programmu ietvaros, tiks apzinātas Rēzeknes senākās un no estētiskā viedokļa saistošākās ēkas, mākslinieciski tās attēlojot dažādās tehnikās un labākos darbus izdodot brošūras un atklātņu komplektā, popularizējot 20. gs. sāk. arhitektūras vērtības un sekmējot bērnu un jauniešu radošo skatījumu uz vēsturiskajām vērtībām.
  • Ilmāra Dreļa projekts “Tautas deju svīta Baltijas valstu simtgadei”, piešķirti 1642,00 eiro.
  • Projekts paredz radīt jaunu horeogrāfiju Baltijas valstu vidējās paaudzes deju kolektīvu deju svītai un projekta noslēgumā izdejot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadei veltītās labākās un jaunradītās tautas dejas, veicinot inovatīvu pieeju tradicionālā kultūras mantojuma saglabāšanā, kultūrtūrisma apmaiņu un popularizēšanu nacionālajā un starptautiskajā līmenī.
  • Biedrības “ARAYN” projekts “Klezmeri – aiziet!”, piešķirti 675,00 eiro.
  • Projekta ietvaros tiks rīkots klezmer mūzikas koncerts Rēzeknes Zaļajā sinagogā, kā arī piepulcināti klezmer mūzikas viesmākslinieki no kaimiņvalstīm, ļaujot izbaudīt ebreju mūzikas kolorītu etno festivālā “Gosti”, kā arī izveidojot profesionālu prezentācijas ierakstu.
  • Biedrības “ESTO” projekts “Kapelas Dziga CD “Gostūs””, piešķirti 1484,00 eiro.
  • Projekta mērķis ir popularizēt Latgales tradicionālo kultūras mantojumu, veicinot jaunrades procesus un dokumentējot šī brīža melodijas, kas tiks apvienotas jaunajā kapelas CD, veicinot to pieejamību plašākai sabiedrībai un dāvājot arī prezentācijas koncertu.
  • Biedrības “Partitūra” projekts ““Zalta puče”. Latgaliešu tautas dziesmu grāmata un CD”, piešķirti 1975,00 eiro.
  • Projekta rezultātā tiks izveidota latgaliešu dziesmu un deju grāmata, kurā ne vien notīs, bet arī ar zīmējumu palīdzību bērni kopā ar vecākiem varēs izdziedāt Latgales melodijas. Grāmatā publicētās dziesmas ieskaņos folkloras kopas un kapelas “Vīteri” bērni un jaunieši, izveidojot audio CD, kas arī tiks pievienots grāmatai. Grāmatas un CD atklāšana plānota 27. aprīlī.
  • Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projekts “Rēzeknes pilsētas Mākslas nama parka ainavas pilnveidošana”, piešķirti 1422,00 eiro.
  • Mākslas nams ir valsts nozīmes koka arhitektūras piemineklis un vieta, ko apmeklē ne vien rēzeknieši, bet arī daudzi tūristi, te notiek radošas aktivitātes, mākslas simpoziji un radošās darbnīcas. Kopjot un pilnveidojot Mākslas namam pieguļošo teritoriju, ir restaurēts koka galds un krēsli, projekta ietvaros tiks veidota koka un metāla nojume, iekļaujot to kopējā teritorijas vizuālajā tēlā, kas pavērs iespēju rīkot āra pasākumus.
  • Biedrības “Lauku sāta” projekts “Rēzeknes vīru kora Graidi koncertuzvedums “Dzeivis graidi – nu 10 leidz 100”, piešķirti 1228,00 eiro.
  • Jubilejas gadā vīru koris “Graidi” sadarbībā ar vietējām komponistēm, dzejniekiem un mūziķiem veidos oriģinālkompozīcijas vīru korim, kas tiks apvienotas koncertuzvedumā, simboliski un alegoriski attēlojot Latvijas dzīves ceļu.
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"