46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē diskutēs par to, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību

Фото: rezekne.lv
Pirmdien, 23. aprīlī ikviens aicināts apmeklēt Latvijas Bankas un “Latvijas Avīzes” rīkotās “Reģionu sarunas par labklājību”. Nacionālā banka rīko diskusiju ciklu visos Latvijas reģionos, lai ar iedzīvotājiem, pašvaldību līderiem, uzņēmējiem diskutētu par to, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību kopumā.
Rēzeknē paredzēti divi pasākumi – plkst. 11.30 diskusija ar studentiem un iedzīvotājiem Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (Atbrīvošanas alejā 115, vēsturiskās ēkas 124. auditorijā), kā arī plkst. 13.30 diskusija ar Rēzeknes un apkārtējo novadu uzņēmējiem, kā arī pašvaldības vadību Latgales vēstniecības GORS mazajā zālē “Zīdaste”. Ikviens interesents aicināts uz tikšanos Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kur Latvijas Bankas ekonomists Andris Strazds sniegs prezentāciju “Kā mainās pasaule un ko tas nozīmēs Latvijai?” un piedalīsies diskusijā ar vietējās sabiedrības līderiem.
 
Latvijas 100 gadu jubileja iezīmē vairākas krustceles tautsaimniecības attīstībā, kur gan pašu izvēles, gan objektīvu pasaules norišu ietekme izšķirs, vai mums būs nevis vairāki, bet daudzi veiksmīgi eksportējoši uzņēmumi, vai mūsu bērni dzīvos pārtikušā valstī un vai izvairīsimies no iedzīvotāju skaita tālāka sarukuma, nevienlīdzības saglabāšanās, reģionu panīkuma u.c. problēmām.
 
Tāpēc Latvijas Banka valsts 100 gadu jubilejas pasākumu ietvaros 2018. gada pavasarī “Reģionu sarunās par labklājību” visu Latvijas reģionu pilsētās ar vietējās sabiedrības pārstāvjiem diskutē par to, kā vairot turību Latvijā, izmantojot tādus instrumentus kā zināšanas, nauda un prognozējama ekonomiskā politika.
 
Vienlaikus ar sabiedrības iesaisti diskusijā par Latvijas tautsaimniecības nākotnes veidošanu “Reģionu sarunas par labklājību” iekļaujas plašākā nacionālās centrālās bankas darbības virzienā – intereses rosināšanā un izpratnes veicināšanā par ekonomikas un finanšu jautājumiem.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"