46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA students Pāvels Cacivkins piedalījās Starptautiskā studentu matemātikas olimpiādē

Фото: rta.lv
17. aprīlī Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) notika Starptautiskā studentu matemātikas olimpiāde, kuras mērķis bija veicināt interesi par matemātiku un nodrošināt studentiem iespēju radoši piemērot iegūtās zināšanas. Olimpiādē piedalījās un labus rezultātus uzrādīja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) maģistra studiju programmas “Lāzertehnoloģijas” 1.kursa students Pāvels Cacivkins.
Olimpiādes darbs tika organizēts divās disciplīnās: individuālais un darbs grupās. P.Cacivkins piedalījās abās kategorijās. Viņa pārstāvētajā komandā, kas ieguva 2.vietu, savas spējas demonstrēja vēl divi Latvijas pārstāvji un divi dalībnieki no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas.  
 
Paralēli olimpiādei, notika matemātikas pasniedzēju starptautisks seminārs-diskusija par matemātikas studiju transformēšanu, kas vērsta uz izglītību ilgtspējīgai attīstībai.
 
RTA students P.Cacivkins norāda, ka uzdevumi, kas bija jāpilda individuālajā disciplīnā, bija loģiski, un arī neatceroties uzreiz ātrākos risināšanas algoritmus, tos bija iespējams saprast un ātri atrisināt.
 
“Piedaloties olimpiādē, man noderēja gan tās zināšanas, kuras ieguvu studiju laikā, gan personīgās, dzīves gājumā uzkrātās. Ļoti noderēja izpratne par loģiku, kuru mums tiešā un netiešā veidā mācīja visu četru gadu laikā, kad studēju par programmēšanas inženieri RTA,” pauž students, apliecinot, ka viss, ko mēs mācāmies ikdienā un skolā, noder turpmākajā dzīvē. Atliek būt vērīgiem un mācēt šīs zināšanas izmantot.
 
Paldies par ieguldīto darbu matemātikas kursu docēšanā RTA Inženieru fakultātes asociētajam profesoram Dr.paed. Ilmāram Kangro.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Lasītājs 29.04.2018 17:24
Prieks par gudru, atjautīgu, radošu un progresīvu jaunatni.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"