46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

EUROSCOLA – piedāvājums skolām

Фото: publicitātes foto
EP Informācijas birojs izsludināja EUROSCOLA konkursu 10.-12.klašu skolēniem. „Balva – iespēja doties uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā un kopā ar vidusskolēniem no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm redzēt klātienē parlamentāro darbu.
Rēzeknes 2.vidusskolas skolēnu pašpārvaldes 12 jaunieši un skolotāja M.Smirnova ar lielu interesi iesaistījās šajā konkursa. No trim piedāvātajiem uzdevumiem komanda izvelējās – veidot EP spēles projektu. Bija jāizveido un jāīsteno ar Eiropas Parlamenta tematiku (likumdošana, aktuālie lēmumi, institūcija u.c.) saistīta spēle. Viens no spēles uzdevumiem bija izskaidrot EP lomu un tā aktuālo darbu. 
 
Un sākās liels darbs:
  • Pirms ķerties pie spēles  jaunieši iepazinās ar EP lomu, struktūru un tā darbu. EP mājaslapā viņi lasīja par EP aktuāliem jautājumiem, darba grupās diskutēja par tiem, meklēja risinājumus un rezultātus prezentēja plenumā.    
  • Pēc tam tika diskutēts par spēli: kādu spēli izveidot, kādi būs spēles mērķi, kā tā izskatīsies. Iegūtās idejas tika ģenerētas darba grupās;
  • Strādājot pie spēles jautājumiem, jaunieši daudz lasīja par Eiropas Parlamentu un Eiropas Savienību, skatījās citas spēles. Lai papildinātu savas zināšanas par ES, skolēni vadīja viktorīnu „ Ko es zinu par ES”, piedalījās Eiropas eksāmenā;
  • Eiropas dienā, 8.maijā,  jaunieši ar prieku izspēlēja ar savām rokām izveidoto EP spēli!     
  • Noslēgumā tika strādāts pie video un fotoreportāžas, kurā tika atspoguļota spēles tapšanas process un komandas darbs. 
Strādājot pie šī projekta jaunieši guva lielu gandarījumu par paveikto darbu. Viņi saviem spēkiem izveidoja izglītojošo galda spēli, ar kuras palīdzību uzzināja daudz jauna par Eiropas Parlamentu un Eiropas Savienību.   
 
Tā bija laba doma iepazīstināt  jauniešus ar EU un EP tiem saistošā veidā, jo spēles visos laikos bijis labs instruments gan izklaidei, gan jaunu zināšanu apguvei. 
 
Skolēni secināja arī, cik svarīgi veicināt jauniešu pilsonisko apziņu un pilsoņa piederības sajūtu ES un savai valstij, interesēties par ES notiekošajiem procesiem.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"