46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” paraksta līgumus par energoefektivitātes pasākumu finansēšanu

Фото: rezekne.lv
Trešdien, 16. maijā, SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” Rēzeknes pilsētas domē parakstīja granta līgumu ar attīstības finanšu institūciju ALTUM un aizdevuma līgumu ar SEB banku par ēkas Baznīcas ielā 26A energoefektivitātes pasākumu finansēšanu.
Līgums ir nozīmīgs ar to, ka tā ir pirmā māja ne tikai Rēzeknē, bet arī Latgalē, kas saņem ALTUM grantu energoefektivitātes pasākumu veikšanai. ALTUM piešķir grantu 50% apmērā no attiecināmajām izmaksām, bet projekta vadību veic SIA “Rēzeknes Namsaimnieks”. Projekta realizācijai atlikušais finansējums – SEB aizdevums uz 15 gadiem ar procentu likmi 2,8 %.
 
SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” valdes loceklis Pēteris Dzalbe norādīja, ka līguma parakstīšana ir nozīmīgs pavērsiens ne tikai Rēzeknes pilsētas, bet arī visa reģiona attīstībā. “Mēs esam gandarīti, ka programmas starts Latgales reģionā tiek dots tieši Rēzeknes pilsētā. Tie ir ieguldījumi, kas atmaksāsies, un realizēt šīs mājas energoefektivitātes pasākumus mēs plānojam jau līdz nākamajai apkures sezonai,” līguma nozīmi komentē Pēteris Dzalbe.
 
Attīstības finanšu institūcijas ALTUM Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka pastāstīja, ka Latvijas iedzīvotājiem energoefektivitātes programmā līdz 2020.gadam pieejams ES atbalsts 156 miljonu eiro apmērā. Tiek lēsts, ka no aptuveni 20 000 daudzdzīvokļu mājām līdzekļu pietiks apmēram 1030 namiem. Iesaistoties programmā ALTUM sniedz dāvinājumu-grantu līdz 50% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām, ja projekta realizācijai tiek ņemts aizdevums kredītiestādē.
 
Līguma parakstīšanā piedalījās arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kurš, uzrunājot klātesošos, īpaši uzsvēra, cik svarīgi par iespēju ir informēt pašus iedzīvotājus, iepazīstinot tos ar ieguvumiem, ko sniedz programma: “Latgales reģionā līdz šim vērojama tendence, ka iedzīvotāji siltināšanas programmās iesaistās ar zemu aktivitāti, taču šis līgums var kļūt par veiksmīgu piemēru, kā celt sava īpašuma vērtību un nodrošināt augstu dzīves kvalitāti. Aicinu informēt sabiedrību par šādu iespēju, savukārt iedzīvotājus – vērsties pie sava apsaimniekotāja, kopīgi meklējot risinājumus.”
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"