46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Digitālais eksperiments dizainā

Фото: rta.lv / Māris Justs
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) profesionālā maģistra studiju programmas „Dizains”, profesionālā bakalaura studiju programmas „Interjera dizains”, kā arī pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Apģērbu dizains un tehnoloģija” studenti, docētāju – RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra (FPLPC) laboranta Antona Paceja, programmas „Apģērbu dizains un tehnoloģija” direktores Silvijas Mežinskas un programmas „Interjera dizains” direktores Diānas Apeles – vadībā gada griezumā eksperimentēja digitālās mākslas jomā, galarezultātā izstrādājot mākslinieciskus un funkcionālus gaismas objektus, tērpu un aksesuāru dizaina risinājumus.
Projekta sākumposmā izzinošas lekcijas studentiem par lāzertehnoloģiju rašanās pirmsākumiem un aktualitātēm mūsdienās vadīja Prof. PhD Ļubomirs Lazovs no Bulgārijas, RTA FPLPC vadošais pētnieks ar 40 gadu ilgu materiālu lāzerapstrādes pieredzi, publikāciju autors, disertāciju vadītājs. FPLPC vadītājs Dr.phys., Pāvels Narica  studentiem izskaidroja lāzertehnoloģiju pielietojuma lomu daudzās mūsdienu tautsaimniecības nozarēs.
 
Izmantojot lāzerapstrādes tehnoloģijas, docētāju vadībā tika veikti dažādi eksperimenti ar daudzveidīgiem materiāliem – plastikātiem, koksni, papīru, plastmasu, putuplastu, stiklu, tekstildrānām un dabīgo ādu. Galarezultātā izstrādātie darbi tika veidoti kā projekti, kā eksperimentāls process, veicot idejas teorētisku izpēti, lietojot grafiskās datorprogrammas, kā arī darbu realizācijā iesaistot nozares ekspertus – inženierus.
 
Digitālās mākslas projekts „European Connections in Digital Arts –EUCIDA” ir platforma starpdisciplināriem eksperimentiem, pētniecībai, kopīgu netradicionālu ideju attīstīšanai, jaunu darbu radīšanai. Būtisks ir fakts, ka darba vizuālais saturs ir rediģējams un var tikt atjaunots pēc nepieciešamības.
 
Izstādē „Digitālais eksperiments dizainā” skatāmi apģērba dizaineru tērpu un aksesuāru dizaina eksperimentālie rezultāti dabīgās ādas lāzermarķēšanā, veidojot dekoratīvu motīvu apģērbu kolekcijas „Uzmetums” materiālā, tekstildrānu un dabīgās ādas lāzergriešanā,  papildinot gan dekoratīvu, gan funkcionālu aksesuāru kompozicionālo risinājumu. Tāpat arī izstādē skatāmi bakalaura programmas „Interjera dizains” studentu izstrādātie gaismas objekti – gan grīdas gaismekļi, gan galda lampas, gan iekaramie gaismas ķermeņi. Gaismas objektu izstrādē  galvenokārt kā izejmateriāls tika izmantots plastikāts (akrils) baltā, melnā un caurspīdīgā krāsā un no koksnes materiāliem – saplāksnis dabīgā tonī. Visus projektā iesaistītos RTA dizaina studiju programmu studentus un docētājus vienoja eksperimentētāja gars gan dizaina jomā inženieriem, gan lāzetehnoloģiju jomā dizaineriem. Paldies par šo iespēju projekta „European Connections in Digital Arts –EUCIDA” vadībai, īpaši Intai Rimšānei, paldies par sadarbību RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra pētniekiem, kā arī visiem projektā iesaistītajiem interesentiem!  Nezināmā apgūšana – tā ir sava veida mākslas un zinātnes sintēze. Kāpēc lai tā nebūtu arī digitālā māksla?
 
RTA studentu darbu izstāde „Digitālais eksperiments dizainā” Lūznavas muižas izstāžu zālē muižas pagrabtelpās apskatāma līdz 13. jūnijam.
 
Vairāk foto.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Dominique 01.12.2022 17:57
Likumīga aizdevuma iegūšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Klientiem, kuriem ir finansiālas problēmas un kuriem ir nepieciešams risinājums. Kredīta un nodrošinājuma jautājums ir tas, ka klienti vienmēr ir noraizējušies, meklējot aizdevumu no likumīga aizdevēja. Bet .. mēs esam padarījuši šo atšķirību kreditēšanas nozarē. Mēs varam noorganizēt aizdevumu no USD 5000 līdz EUR 500 000 000 USD līdz pat 2% apmērā. Lūdzam nekavējoties atbildēt uz šo e-pastu: dellenbach.dominique1964@gmail.com

Mūsu pakalpojumi ietver sekojošo:

Parādu konsolidācija

Otrā hipotēka

Biznesa aizdevumi

Personas aizdevumi

Starptautiskie aizdevumi

Aizdevums jebkuram veidam

Ģimenes aizdevums
mēs finansējam neliela apjoma aizdevuma sabiedrību, starpniekus, mazās finanšu iestādes, jo mums ir neierobežots kapitāls. Lai saņemtu sīkāku informāciju par aizdevuma saņemšanu, sazinieties ar mums, lūdzu, nekavējoties atbildiet uz šo e-pastu: dellenbach.dominique1964@gmail.com
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"