46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Trīs soļi dalībai RTA Konfūcija klases semestra noslēguma pasākumā

Фото: rta.lv
Ķīniešu valodas kā svešvalodas kursi kļūst aizvien pieprasītāki visā pasaulē, jo šīs valodas zināšanas spēj veicināt gan personīgo attīstību, gan arī kļūt par svarīgiem pakāpieniem cilvēka karjerā, paverot jaunas darba un sadarbības iespējas. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) jau vairākus gadus piedāvā apgūt ķīniešu valodu RTA Konfūcija klasē. 25. maijā kursu klausītāji pulcējās uz svinīgo pasākumu, lai atzīmētu savus sasniegumus šajā mācību gadā un iedvesmotos nākotnes panākumiem.
Kursu klausītājus sveica Latvijas Universitātes Konfūcija institūta ķīniešu puses direktors prof. Šanjs Cjuanju (Shang Quanyu), latviešu puses direktors prof. Pēteris Pildegovičs un RTA rektora vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos asoc. prof., Dr. paed. Gunārs Strods. Vairākkārt tika uzsvērta Konfūcija institūta un RTA sadarbības nozīme ķīniešu valodas un kultūras kursu klausītāju prasmju attīstībā, kas veicina dialoga veidošanos starp abām valstīm.
 
Pateicības vārdi tika veltīti brīvprātīgajai ķīniešu valodas skolotājai Alisei (Zhao Qian), kura RTA Konfūcija klasē cītīgi strādāja divus gadus, bet tagad atgriezīsies Ķīnā. Divu gadu laikā skolotājas Alises klausītāji sasniedza ļoti labus rezultātus ķīniešu valodas apguvē. Viens no tiem – Ēriks Kasparenoks – uzstājās ar runu ķīniešu valodā, lai pateiktos skolotājai par ieguldīto darbu un draudzīgo atmosfēru, kas vienmēr valdīja Konfūcija klasē.
 
Par pasākuma krāšņumu šoreiz parūpējās īpašie viesi – ritmikas deju pulciņš „Varavīksne” un tā vadītāja Žanna Ivanova no Balvu pamatskolas. Pulciņa dalībnieces uzstājās ar divām pašu veidotām kolekcijām ķīniešu stilā – lietussargiem un tērpiem, radot skaistu svētku noskaņu.
 
Ja arī Jūs vēlaties iedziļināties ķīniešu valodas un kultūras burvībā un 2019. gadā saņemt sertifikātu par ķīniešu valodas apguvi, jaunas klausītāju grupas tiks veidotas jau septembrī, kad no Ķīnas ieradīsies brīvprātīgā skolotāja.
 
Kas jādara?
 
Paldies visiem, kuri iesaistījās RTA Konfūcija klases darbā 2017./2018. mācību gadā un semestra noslēguma pasākuma rīkošanā, kas iezīmēja vēl viena posma noslēgšanos RTA Konfūcija klases darbā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"