46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Daugavpils teātris noslēdz sezonu

Фото: Džeina Saulīte
21. jūnijā Daugavpils teātrī notika 2017./2018. gada sezonas noslēguma pasākums, kurā tika izcelti sezonas spilgtākie notikumi un ieskicēts plāns nākamajai sezonai.
2017./2018. gada sezonas laikā skatītājiem tika piedāvāti 7 jauniestudējumi un 2 koncerti. Sezonas šķērgriezumā visspēlētākā izrāde bija „Jubileja ‘98”, savukārt skatītāju apmeklētākās izrādes bija „Mīlestība līdz prāta zudumam” (Lielā zāle) un „Hamlets” (Lielās zāles skatuve). Šajā sezonā nodarbinātākā aktrise bija Kristīne Veinšteina, savukārt nodarbinātākais aktieris - Mihails Abramovs, spēlējošākā dejotāja – Jeļizaveta Petrova, dejotājs – Raimonds Paegle. Teātra atzinības balvu par īpašiem sasniegumiem 2017./2018. gada sezonas laikā saņēma aktieris Vadims Bogdanovs, aktrises Jeļena Ņetjosina, Irina Kešiševa, Līga Ivanova, kā arī dejotāja Svetlana Morozova. Teātra iekšējā balsojumā par sezonas aizkulišu meistaru tika atzīta režisora asistente Svetlana Pavloviča. 
 
Šīs sezonas izskaņā tika paziņots Spēlmaņu nakts žūrijas vērtējums, un Daugavpils teātris šoreiz ir pārstāvēts trīs „Spēlmaņu nakts 2017./2018.” nominācijās: Gada mazās formas izrāde – „Cilvēks parastais”, Gada režisors - Lucina Sosnovska (izrāde „Cilvēks parastais”) un Gada aktieris – Vadims Bogdanovs (par titullomu izrādē „Cilvēks parastais”).
 
Jau 17. jūlijā Daugavpils teātra komanda dosies uz Baltkrieviju ar opereti „Mistera Ikss noslēpums”, lai piedalītos starptautiskā mākslu festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā”. Savukārt nākamo sezonu sāks, kā ierasts, septembrī, atklājot to ar pirmizrādi režisora Jura Joneļa jauniestudējumam „Raudupiete”. Rudenī skatītājus gaida pirmizrāde arī Nikolaja Gogoļa lugas „Revidents” iestudējumam latgaliski (lugu tulkojusi Monika Zīle), kā arī A. Ostrovska lugas „Negaiss” iestudējumam krievu valodā (režisore A. Korovkina no Krievijas).  
Septembrī notiks Daugavpils teātra viesizrādes Rīgā. VEF Kultūras pilī būs iespēja noskatīties komēdijas „Ekstrasensa cīņa”, „Hantele killeram” un mūziklu „Džeina Eira”. Tāpat gaidāmas teātra viesizrādes arī Ogrē un Ventspilī. Nākamajā sezonā Daugavpils teātris turpinās aktīvi piedalīties starptautiskos festivālos un jau septembrī dosies uz Baltkrieviju ar izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, savukārt oktobrī uz Maskavu ar izrādi „Kailais karalais”. 
Teātra kolektīvs pateicas Daugavpils teātra skatītājiem par uzticību sezonas garumā un ar nepacietību gaida tikšanos 2018./2019.gada sezonā! 
 
Biļetes uz izrādēm septembrī drīzumā jau pārdošanā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"