46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RA/RTA nosvinējusi 25 gadu jubileju

Фото: rezekne.lv
Svētdien, 1. jūlijā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika zibakcija, kurā piedalījās akadēmijas mācībspēki, darbinieki, pilsētas iedzīvotāji.
Zibakcija iezīmēja skaistu posmu – 25 gadus kopš Rēzeknē sākusi darboties Latvijas neatkarības laikā dibinātā augstākās izglītības iestāde. 1993. gada 1. jūlijs ir Rēzeknes Augstskolas dzimšanas diena. Kopā sanākšanas brīdī profesore, pirmā RA rektore Irēna Silineviča norādīja, ka tie ir lieli svētki gan pilsētas, gan visas Latvijas mērogā. „25 gadi ir punkts, kurā mēs varam atskatīties uz paveikto un sasniegto. Mēs redzam, cik šajā laikā ir daudz izdarīts, kā ir mainījusies Rēzeknes Augstskola. Šobrīd darbojoties jaunā statusā kā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, šī izglītības iestāde parāda sevi kā konkurētspējīgu, internacionālu un daudzsološu vietu, kurā iegūt labu augstāko izglītību.”
 
Rēzeknes Augstskola šajos gados mainījusi ne vien nosaukumu, bet arī atrašanās vietu. Savulaik tā darbojās Atbrīvošanas alejā 90, šobrīd ikviens rēzeknietis zina, ka izglītības iestāde atrodas Atbrīvošanas alejā 115. Tur divos korpusos izvietotas trīs fakultātes – Ekonomikas un pārvaldības, Izglītības, valodu un dizaina, kā arī Inženieru fakultāte. Sakoptā un skaistā vide piesaista ne vien pilsētnieku uzmanību, bet arī pilsētas apmeklētāju acis. Nereti tūristu grupas fotografējas augstskolas pagalmā pie N. Rancāna pieminekļa, kas liecina par daudz senākiem augstākās izglītības aizsākumiem pilsētā. Tie Rēzeknē datējami ar 1922. gadu, kad tika izveidota pedagoģiskā vidusskola, kas 1925. gadā tika pārdēvēta par Rēzeknes Valsts skolotāju institūtu.
 
Pašlaik Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju vada rektors, profesors Edmunds Teirumnieks. Sveicot klātesošos augstskolas 25 gadu jubilejā, rektors izteica vislielāko pateicību akadēmiskajam personālam, darbiniekiem par ieguldījumu un sniegto pienesumu. „Mēs lepojamies ar doktora skaita īpatsvaru. Mūsu vidū ir 63% akadēmiskā personāla ar doktora grādu. Kopīgi strādājot mēs varam sniegt mūsu studentiem izcilas zināšanas, kas viņiem ir noderīgas darba tirgū.”
 
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija sagatavojusi vairāk nekā 10 tūkstošus absolventu, kuri sekmīgi iekārtojušies darbā, daļa absolventu kļuvuši arī par darba devējiem. Akadēmijas saimē šobrīd ir pāri par 1600 studentiem, viņu vidū arī jaunieši no ārvalstīm. Studentu jauneklīgā un atraktīvā gaisotne allaž ir jūtama pilsētas ielās. Neiztrūkstošas studentu dzīvē ir ārpusstudiju aktivitātes, dziedāšana jauktajā korī „Sonitum”, dalība deju kopā „Dziga”, teātra un sporta nodarbību apmeklēšana. Neatņemama ir zinātniski pētnieciskā darbība, dalība konferencēs, pētījumi modernākajās laboratorijās Baltijā.
 
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija aicina visus studētgribētājus pievienoties savam pulkam, kļūstot par būtisku RTA daļu. Reflektanti jau šobrīd tiek gaidīti Atbrīvošanas alejā 115, lai iesniegtu dokumentus kādā no 48 studiju programmām, izvēloties sev atbilstošu pamatstudiju, maģistra vai doktora līmeņa studiju programmu. RTA piedāvā 400 valsts finansētās budžeta vietas, elastīgu studiju grafiku, studiju vietas un prakses iespējas Latvijas, kā arī ārvalstu uzņēmumos. Studijas jebkurā augstākās izglītības programmā ir lieliska iespēja zināt vairāk, darīt labāk un spert drošus soļus karjerā!
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"