46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

9. festivāls “Latgales ērģeļu dienas 2018”

Фото: rezekne.lv
No 13. līdz 28. jūlijam Latgales baznīcās notiks par tradīciju kļuvušais festivāls “Latgales ērģeļu dienas 2018”. Jau devīto gadu Latgales dievnamos pulcēsies brīnišķīgi mūziķi un ērģeļmūzikas mīļotāji, lai baudītu augstvērtīgus koncertus.
Šī gada festivāls ir veltīts izcilā latviešu ērģelnieka, pedagoga un ērģeļbūves eksperta, profesora Tālivalža Dekšņa piemiņai.
 
Festivāla ietvaros būs dzirdami astoņi brīnišķīgi koncerti, kuros uzstāsies izcilākie Latvijas mūziķi. Tradicionāli viens no festivāla koncertiem ir topošo ērģelnieku veidots, kurā piedalās Latgales mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi. Šogad jaunieši savu koncertu sniegs Viļakas luterāņu baznīcā.
 
Lai mūzikas baudījums būtu pilnīgāks, ar video projekcijas palīdzību klausītāji varēs vērot mākslinieku priekšnesumu tuvplānā, sajust emocijas un redzēt visas mūziķa darba nianses, kas parasti paliek aiz kadra. Turpinot tradīciju, visi interesenti ir aicināti tuvāk iepazīties ar ērģeļu uzbūvi un darbības principiem, kā arī izmēģināt savus spēkus ērģelnieka lomā!
 
28. jūlijā plkst. 19.00 Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē (pēc Sv. Mises plkst. 18.00) notiks festivāla noslēguma koncerts, kurā piedalīsies ērģelniece Guna Kise, viena no vadošajām Maskavas ērģelniecēm, kas šobrīd dzīvo Latvijā, Jeļena Privalova-Epštein, izsmalcinātā flautiste no Polijas Veronika Zavadzka-Atanasov un soprāns Ingrīda Balode.
 
Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi, kā arī vēlreiz apliecināt to, ka Latgale un Latvija var lepoties ar spožu ērģelnieku saimi. Latgales ērģeļu dienas ir labdarības projekts, ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem. Šī gada koncertos savāktie ziedojumi tiks novirzīti Kārsavas baznīcas ērģeļu restaurācijas darbu turpināšanai.
 
Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Latvijas Valsts meži, Rēzeknes-Aglonas diecēze, Latgales reģiona pašvaldības un uzņēmēji.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"