46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas domes atbalsts, tuvojoties jaunajam mācību gadam

Фото: rezekne.lv
Lai sniegtu materiālo atbalstu ģimenēm ar bērniem, sākoties jaunajam mācību cēlienam, Rēzeknes pilsētas domes pārvalde “Sociālais dienests” atgādina saviem klientiem savlaicīgi griezties Sociālajā dienestā ar iesniegumu – lai saņemtu sociālo palīdzību ēdināšanas izdevumu apmaksai bērniem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu Rēzeknes pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vai kuri mācās vispārizglītojošās skolās no 5. līdz 9. klasei, ja ēdināšanas pakalpojumu neapmaksā valsts, bet trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem, lai saņemtu arī pabalstu izglītības ieguves atbalstam.
Pašvaldības sociālo palīdzību ir tiesības saņemt ģimenēm, kurām dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.
 
Ēdināšanas pabalstu audzēknim, kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu Rēzeknes pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē 100% apmērā no maksas par ēdināšanas pakalpojumu ir tiesības saņemt:
 
  • bērniem no trūcīgām ģimenēm – līdz 11 mēnešiem gadā;
  • bērniem no maznodrošinātām ģimenēm – līdz 9 mēnešiem;
  • bērniem ar invaliditāti, garīgās attīstības vai jauktiem attīstības traucējumiem – līdz 11 mēnešiem gadā.
Ēdināšanas pabalstu 50% apmērā no maksas par ēdināšanas pakalpojumu ir tiesības saņemt daudzbērnu ģimenes bērniem – līdz 11 mēnešiem gadā.
 
Ēdināšanas pabalstu 100% apmērā no maksas par pusdienām ir tiesības saņemt trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ēdināšanas pakalpojuma apmaksai skolēniem, kuri mācās no 5. līdz 9. klasei vispārizglītojošās skolās.
 
Pabalstu izglītības ieguves atbalstam ir tiesības saņemt trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kurās ir bērni no 3 līdz 18 gadu vecumam, pabalsta apmērs:
 
  • bērnam no trūcīgas ģimenes – 90 eiro gadā;
  • bērnam no maznodrošinātas ģimenes – 60 eiro gadā.
Uzsākot 2018./2019. mācību gadu, visiem Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo izglītības iestāžu pirmklasniekiem, kā jau katru gadu, tiks piešķirts vienreizējs pabalsts kancelejas preču un mācību līdzekļu iegādei 20,00 eiro apmērā (dāvanu kartes veidā), pabalsta izsniegšanu skolās nodrošinās Izglītības pārvalde.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"