46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē atklās Kukļu dzimtas piemiņas zīmi

Фото: rezekne.lv
Svētdien, 28. oktobrī plkst. 12.00 laukumā netālu no Zaļās sinagogas, starp mājām Krāslavas ielā 4a un 4b un māju Latgales ielā 61 notiks svinīgs pasākums, veltīts piemiņas zīmes par godu Kukļu dzimtai atklāšanai. Šīs dzimtas pirmsākumi meklējami Rēzeknē (Režicā).
Piemiņas zīmes uzstādīšanas ideja pieder Kukļu dzimtas pārstāvjiem, tostarp arī Austrijas pilsonim Viktoram Brodam, kurš ar pašvaldību uz noteiktu laiku noslēdza līgumu par pašvaldībai piederošās zemesgabala nomu, lai uzstādītu piemiņas zīmi un labiekārtotu teritoriju ap to. Piemiņas zīme ir akmens formā, uz kura granīta virsmas ir iegravēti deviņu Kukļu dzimtas priekšteču vārdi. Piemiņas zīmes galvenā ideja ir, lai uz zemes būtu vieta, kas vienotu pilnīgi visus ģimenes pārstāvjus, lai kur arī viņi dzīvotu un lai arī kuru pēc skaita ģimenes paaudzi pārstāvētu. Turklāt tas ir piemiņas veltījums Kukļu ģimenes locekļiem, kas kļuva par Holokausta upuriem.
 
Svinīgajā piemiņas zīmes atklāšanas pasākumā piedalīsies Kukļu dzimtas pārstāvji no deviņām valstīm, Latvijas ebreju kopienas un Rēzeknes ebreju kopienas pārstāvji, kā arī tiek aicināti visi interesenti.
 
Jāpiebilst, ka Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu laukumam, kur ir uzstādīta piemiņas zīme, piešķirt nosaukumu “Kukļu dzimtas skvērs”, jo pretī piemiņas zīmei uz mājas Latgales ielā 61 sienas ir parādījušies sienu zīmējumi ar attiecīgo tematiku. Pašvaldības aģentūras “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” projekta ietvaros mākslinieces Grieta Butjankova, Anastasija Bikova un Viktorija Grappa attēloja Akmens sinagogu, kas bija skaistākā un bagātākā no tām, kas bija mūsu pilsētā, un cienījamu gadu ebreja portretu, kas datējams ar 19. gadsimtu. Turklāt pats skvērs ir pārvērties Latgales ielas rekonstrukcijas projekta īstenošanas rezultātā.
 
Vēršam rēzekniešu uzmanību uz to, ka sakarā ar pasākuma norisi 28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 transporta satiksmei būs slēgta Izraēlas iela no veikala “Gigant” līdz Krāslavas ielai un Krāslavas iela no Latgales ielas līdz Liepājas ielai. Automašīnas lūgums atstāt stāvvietā Dārzu ielā (pretī veikalam “Gigant”) vai arī stāvvietās Latgales ielā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"