46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas domes deputātu apsveikums Valsts svētkos

PIEMINI LATVIJU!

Latvi, lai kurā zemes daļā tu nonāktu, – piemini Latviju! Nekad un nekur savā mūžā tu nedzirdēsi skaistāka vārda par šo. Tāpēc nemities to daudzināt, nebeidz slavēt šo valsti, kas šo vārdu nes. Ja esi tēvs, paud to saviem bērniem, ja esi māte, dziedi par viņu pie savu bērnu un mazbērnu šūpuļiem. Bet, ja esi bērns, kas dzimis trimdā – nerimsti taujāt par šo zemi savus vecākus. Latvija lai tavās domās un iedomās ir kā tāla, brīnišķīga sala pasaules jūrās, uz kuru vienmēr jāstāv vērstam tavam skatam.

Diena vai nakts, vakars vai rīts, piemini viņu, iemīli arvien dedzīgāk. Atceries tikai! Vai vēl citur atradīsi tādu pavasari, kur saulē tā kvēlo baltās bērzu birzis pumpuros? Kur vēl citur tie plaukstot tā smaržo? Gadalaikiem nākot un ejot – piemini Latviju! Ar šiem vārdiem sasveicinies, ar tiem atvadies, tiekoties ar tautiešiem jebkurā pasaules daļā. Turi Latviju dziļi ieslēgtu savā sirdī. Turi to kā lielāko dārgumu, ko nedrīkst pazaudēt. Jo, zaudējis Latviju, tu zudīsi pats. 

/Jānis Jaunsudrabiņš/
Mīļie Rēzeknes ļaudis!
 
Šajā vestūtiskā svētku dienā domāsim labas domas par savu zemi, tautu un valsti un dāvāsim trīs darbus Latvijai – teiksim labus vārdus, iedegsim svecīti sava nama logā un lai kur mēs atrastos, 18.novembrī kopā dziedāsim valsts himnu. 
 
Latvietis jau vēsturiski ir patriots - vēlējies dzīvot un dzīvojis savā zemē, kopis to, aris, sējis un vācis ražu. Arī šodien mēs, savā pilsētā, esam vienoti nospraužot mērķus un darot gan lielus, gan mazus darbus. 
 
Lai mums izdodas noticēt sev, dot ticību citiem un iedvesmoties lieliem darbiem!
 
Rēzeknes pilsētas domes deputāti
Līvija Plavinska un Jāzeps Korsaks
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"