46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA sasniedz augstāko Eiropas virsotni – Elbrusu

Фото: no privāta arhīva
Septembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) karogs sasniedza augstāko Eiropas virsotni Elbrusu (5642 m). Pārgājienā, kas ilga no 16. līdz 30. septembrim, piedalījās pieci cilvēki, – visi ir dzimuši Rēzeknē, taču virsotni sasniegt izdevās tikai trim, tostarp Nacionālās apvienības biedram, ārstam, Rēzeknes pilsētas domes deputātam Jāzepam Korsakam.
J.Korsaks atklāj, ka vēlme uzkāpt kalnos viņam bijusi jau sen, taču neesot bijis piemērotas situācijas. Kad aizgājis no darba Rēzeknes slimnīcā, radies vairāk laika, tāpēc, kad radinieks Jānis Strankalis, kurš ir pieredzējis kalnos kāpējs, piedāvājis Jāzepam doties uz Elbrusu, viņš piekritis.

 
Kā vienu no motīviem savam kāpienam J. Korsaks min izaicinājumu sasniegt Eiropas lielākā kalna virsotni par godu Latvijas simtgadei.
 
Materiāli – ar produkciju – kāpējus atbalstīja SIA „Rēzeknes Gaļas kombināts” (RGK), bet morāli – RTA rektors, Rēzeknes pilsētas domes deputāts, Nacionālās apvienības (NA) biedrs Edmunds Teirumnieks. Ar RTA J. Korsaku saista arī lekcijas Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā par pirmās palīdzības sniegšanu, skolēnu gatavošana un piedalīšanās ar viņiem Latvijas mēroga sacensībās. Tāpēc, lai nestu Latvijas, Rēzeknes un tās iestāžu vārdu pasaulē, nolemts uznest kalnā karogus. J. Korsaka somā tika rūpīgi iepakoti RGK, RTA un NA karogi, un tie visi veiksmīgi sasniedza Elbrusa virsotni. Cita kāpēja somā bijuši arī Rēzeknes, Latgales un Latvijas karogi, kas gan pabija kalnā un tika līdz 5000 m atzīmei, bet virsotni diemžēl nesasniedza, jo kāpiens ir sarežģīts ne vien fiziski, bet arī morāli.
 

 
14.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltītajā svinīgajā Senāta sēdē, kas notika RTA, J. Korsaks dāvināja Elbrusa virsotni sasniegušo RTA karogu un šī sasnieguma „foto liecību”.
 
Vaicāts, vai nākotnē vēl kāps kādā kalnā, J. Korsaks saka: „Pēc tam, kad nokāpu lejā, teicu, ka nekur vairs nekāpšu, jo fiziski tas bija pagrūti, bet otrajā dienā jau prātoju, ka cilvēki ir kāpuši Monblānā… Varētu arī Kazbekā uzkāpt... Iespējams, ka janvārī būs skaidrs, kur nākamgad kāpsim.”

 
Akadēmijai Korsaks novēl sasniegt savu virsotni Eiropā, savukārt RTA darbiniekiem – turpināt iesākto tradīciju un sasniegt vēl augstāku kalnu virsotnes.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Vietējā 28.11.2018 12:15
Visu cieņu dakterim par gribasspēku, neatlaidību. Tā turpināt.
batja 29.11.2018 07:50
Neapstāties pie sasniegtā
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"