46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes dalība Latvijas-Baltkrievijas forumā

Фото: rezekne.lv
Latvijas neatkarības pasludināšanas simtgades svinību ietvaros Vitebskas pilsētā (Baltkrievijas Republika) 28.-29. novembrī notika vērienīgs Latvijas-Baltkrievijas forums un svinīgā pieņemšana Latvijas valsts svētkiem par godu. Rēzekni šajos pasākumos pārstāvēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības delegācija, kuras sastāvā Aleksandrs Bartaševičs, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs, Tūrisma attīstības centra vadītāja Jeļena Kijaško un domes Ārējo sakaru nodaļas speciālisti.
Vizīte Vitebskā Rēzeknes delegācijai sākās ar tikšanos ar Vitebskas pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētāju Viktoru Nikolaikinu. Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar turpmāko sadarbību starp Rēzekni un Vitebsku. Saites starp mūsu pilsētām tik tiešām ir senas un stipras, īpaši ražīga ir sadarbība kultūras un izglītības jomā. Taču, kā tika atzīmēts tikšanās laikā, turpmāk plānots īpašu uzmanību pievērst sadarbībai uzņēmējdarbības un sporta jomās.
 
28. novembra vakarā Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji kopā ar Latvijas Republikas Konsulātu Vitebskā organizēja tikšanos ar Vitebskas pilsētas izpildkomitejas vadības pārstāvjiem, Vitebskas tirdzniecības-rūpniecības kameru, Vitebskas apgabala dramatiskā teātra vadību, vairāku pilsētas bērnudārzu un ģimnāziju direktoriem. Tātad, uz sava veida Latvijas reģionu dienu Vitebskā atklāšanu tika aicināti visi, ar kuriem Rēzekne sadarbojas īpaši cieši vai plāno sadarboties nākotnē. Tikšanās noritēja Vitebskas firmas “ILVA” tūrisma salonā, ar kuru arī Rēzeknei ir  senas iestrādātas saites. Pateicoties firmas “ILVA” centieniem, nu jau vairākus gadus maijā uz Rēzekni brauc simtiem Baltkrievijas bērnu, kuri uzstājas uz pilsētas skatuvēm un piedāvā savus zīmējumus izstādēm Centrā “Zeimuļs”.
 
Latvijas-Baltkrievijas biznesa forums, kurš notika Vitebskas apgabala izpildkomitejā 29. novembrī, dalībnieku skaita un noslēgto starpreģionu skaita ziņā kļuva par vienu no nozīmīgākajiem gada notikumiem biznesa sfērā ne tikai Vitebskas apgabalā, bet visā Baltkrievijā kopumā. Forumā piedalījās vairāk kā simts cilvēki no Latvijas, kuri pārstāvēja 21 pašvaldību un vairāk kā 40 uzņēmumus. Jāmin, ka forumā aktīvi piedalījās arī Rēzeknes uzņēmēji – SIA “Gravtex” valdes priekšsēdētājs Andris Filipenoks un SIA “Baltiks East” valdes priekšsēdētājs Valērijs Šindlers.
 
Tā kā Rēzeknei ir svarīga investoru piesaiste, kā arī ārzemju tūristu ieinteresēšana, tādēļ, pirmkārt, mūsu pilsēta tika pārstāvēta atsevišķā stendā, kur visi interesenti varēja uzzināt informāciju par investīciju objektiem, par plānotajiem projektiem, kā arī iepazīties ar tūrisma piedāvājumiem. Otrkārt, pilsētas investīciju projekti tika prezentēti sekcijas “Sadarbības perspektīvas būvniecības, enerģētikas, rūpnieciskās ražošanas, transporta-loģistikas jomā” ietvaros, bet par Rēzeknes tūrisma potenciālu tika sniegta izsmeļoša informācija Vitebskas apgabala tūrisma nozares profesionāļu seminārā.
 
Pirms foruma darbības sākšanās Latvijas delegāciju vadītājiem tika organizēta tikšanās ar Vitebskas apgabala gubernatoru Nikolaju Šerstņovu. Turklāt, gubernators apmeklēja Rēzeknes stendu un apsprieda sadarbības iespējas personīgi ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču. “Abās šinīs dienās mēs jutām īpašu attieksmi pret Rēzekni un visiem rēzekniešiem kā no mūsu daudzajiem partneriem, tā arī no pilsētas un apgabala vadības puses. Mūsu pilsētas vārds skanēja visās forumā apspriestajās darbības sfērās un ceram, ka tas palīdzēs vēl ciešākas sadarbības attīstībai starp Rēzekni un Vitebsku. Savukārt Rēzeknes pilsētas dome apsola vispusēju atbalstu tiem, kuri vēlas sadarboties ar mūsu pilsētu kā partneri, it īpaši ja iet runa par biznesu. Protams, kad iet runa par konkrētu sadarbību ar konkrētām biznesa idejām”, – uzsvēra Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"