46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA viesojās Kanādas delegācija

Фото: rta.lv / Māris Justs
28.novembrī darba vizītes laikā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) apmeklēja Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss (H.E. Kevin Rex). Kanādas delegācijas sastāvā bija arī Kanādas Aizsardzības atašejs pulkvedis Maiks Mainors (Mike Minor), Kanādas Aizsardzības atašeja administratīvais asistents seržants Roberts Raits (Robert Wright), kā arī Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā pārstāvji.
Tikšanās laikā RTA studiju un zinātņu prorektore Angelika Juško-Štekele informēja par studiju procesu, par īstenojamajām studiju programmām un sadarbību ar pašvaldībām, uzņēmējdarbības vidi un citiem partneriem. Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka sniedza īsu ieskatu RTA vēsturē, akcentējot RTA darbības starptautiskā mērogā.



Reģionālistikas zinātniskā institūta direktore Velta Ļubkina iepazīstināja ar pieredzi projektu jomā, īpaši uzsverot īstenojamā projekta aktivitātes, kas tiek realizētas sadarbībā ar Kanādas universitātēm. RTA Senāta priekšsēdētāja Iluta Arbidāne uzsvēra RTA pieredzi sadarbībā ar Eiropas Savienības dalībvalstu un Šengenas asociēto valstu robežapsardzības institūciju FRONTEX un kopīgās maģistra studiju programmas „Stratēģiskā robežu pārvaldība” īstenošanu.
 
K.Rekss pateicās RTA par viesmīlību un atzinīgi novērtēja Latvijas sadarbību ar Kanādu, akcentējot starp valstīm noslēgto saprašanās memorandu par paplašinātu partnerību aizsardzības jomā un drošības sadarbību. 


 
Sniedzot ieskatu par RTA personāla un studējošo paveikto zinātniski pētnieciskajā darbā, viesiem tika izrādītas Inženieru fakultātes laboratorijas, kur Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centra inženieris, Studējošo padomes Akadēmiskā un zinātnes virziena vadītājs Pāvels Cacivkins saistošā stāstījumā atklāja studentu iespējas pielietot savas teorētiskās zināšanas praksē. 
 
Kanādas delegācijas vizīte noslēdzās ar tās pārstāvja majora Džona Dempsija (John Dempsey) lekciju par inženiertehnisko izglītību ieguvušo iespējām militārajā jomā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"