46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Lielajai mūzikas balvai kā „Gada koncerts“ nominēts Rēzeknē skanējušais „Bahs un Baltija“

Фото: rezekne.lv
Piektdien, 11. janvārī, tika paziņoti šī gada augstākā Latvijas valsts apbalvojuma mūzikā – Lielās mūzikas balvas – nominanti, kuru vidū arī šogad ir notikumi, kurus bijusi iespēja dzirdēt un piedzīvot tepat Rēzeknē. Nominācijā „Gada koncerts“ viens no trim nominantiem – Ivetas Apkalnas un kamerorķestra „Kremerata Baltica“ Latgales vēstniecībā GORS skanējušais koncerts „Bahs un Baltija“.
Nominācijā „Gada koncerts“ līdzās Cēsīs aprīlī skanējušajam festivāla „Pētera Vaska mūzikas aprīlis“ koncertam „Tālā gaisma“ un Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertam „Dzimuši Latvijā“ jūlijā, nominēts novembra sākumā Rēzeknē, vienīgajā vietā Latvijā, skanējušais ērģelnieces Ivetas Apkalnas un kamerorķestra „Kremerata Baltica“ Eiropas koncertturnejas atklāšanas koncerts „Bahs un Baltija“. Īpašs prieks nominantu vidū nominācijā „Par izcilu darbu ansamblī“ šogad sveikt čellisti, festivāla „Baroka mūzikas dienas Rēzeknē“ māksliniecisko vadītāju Ilzi Gruduli.
 
Gandarījums, ka tāpat kā citos gados arī pērn rēzekniešiem un pilsētas viesiem bijusi iespēja ļaut piedzīvot izcilos mūzikas notikumus – Lielajai mūzikas balvai kā „Gada uzvedums“ nominēts koncertuzvedums „Zemgales gredzens“, kas Rēzeknē bija piedzīvojams oktobrī, „Par izcilu interpretāciju“ balvai nominēta operdziedātāja Inga Kalna ar sniegumu koncertprogrammā „Mūžīgais Mocarts“, kas Rēzeknē skanēja decembra vidū, bet „Par izcilu sniegumu gada garumā“ nominēts kamerorķestris „Sinfonietta Rīga“, kas Latgales vēstniecībā GORS pērn viesojās vairākkārt. Balvai nominācijā „Par izcilu interpretāciju“ izvirzīts arī klarnetists un diriģents Guntis Kuzma, kura atskaņotā un ievērību guvusī klarnetes solopartija Sebastiana Fagerlunda Klarnetes koncertā skanēja tieši Latgales vēstniecības GORS 5 gadu dzimšanas dienas koncertā Rēzeknē. Tāpat balvai nominēti arī pianists Reinis Zariņš („Par izcilu interpretāciju“), kura koncerts GORS Mazajā zālē būs piedzīvojams jau šajā nedēļas nogalē, kā arī šī gada maijā būs skatāma „Gada uzvedums“ nominētā koncertizstāde „Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…“.
 
Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā un šogad tā notiks 26. reizi. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrija, pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas, pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu. Katru gadu īpaši veidota balvas žūrija vērtē mūzikas notikumus visā Latvijā. Balvas laureāti par sniegumu 2018. gadā tiks paziņoti svinīgā ceremonijā, ko pārraidīs arī LTV1 un Latvijas Radio 3, 5. martā. Ar visu nominantu sarakstu var iepazīties balvas mājaslapā te: http://www.muzikasbalva.lv/
 
Latgales reģionālās televīzijas sižets par koncertu „Bahs un Baltija“:

 

 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"