46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA notiks starptautiskā latviešu valodas un kultūras vasaras skola „Izgaršo latviešu valodu”

Фото: rta.lv
No 9. līdz 18. augustam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā norisināsies pirmā starptautiskā latviešu valodas un kultūras vasaras skola „Izgaršo latviešu valodu” ārvalstu studentiem un akadēmiskajam personālam.
Tās laikā vasaras skolas dalībnieki intensīvi apgūs latviešu valodas pamatzināšanas, savukārt pēc nodarbībām ar Latgales kulinārā mantojuma palīdzību iepazīs latviešu un latgaliešu kultūru. Vasaras skolu atbalsta Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) un ārzemju studentiem un akadēmiskajam personālam dalībai vasaras skolā tiek piedāvātas 10 Latvijas valdības stipendijas.

Katru dienu vasaras skolas dalībnieki sāks ar latviešu valodas (kā svešvalodas) nodarbībām, savukārt pēc tām iegūtās zināšanas pielietos praktiskos uzdevumos, iepazīstot RTA, Rēzekni, Ludzu, kā arī apmeklējot Latgales tradicionālās kultūras centru „Latgaļu sāta”, Ludzas Amatnieku centru, tūrisma objektus, kas piedāvā Latgales kulinārā mantojuma ēdienus un kinofestivālu „Open Place”.

Ārvalstu studējošie un akadēmiskais personāls no 40 valstīm var pieteikties vasaras skolai un stipendijai līdz 1. aprīlim (informācija par pieteikšanos). Pretendenti, kas nesaņems Latvijas valdības stipendijas, var piedalīties vasaras skolā par maksu.

RTA vasaras skola „Izgaršo latviešu valodu” ir viena no septiņām vasaras skolām, kas saņēma VIAA finansiālu atbalstu un 15 pieteikumu konkurencē saņēma 17 no 18 punktiem.

Vasaras skolu atbalsta VIAA, īsteno RTA Mūžizglītības centrs.

Izgaršo Latviju, Latgali, Rēzekni!
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"