46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas dome modernizē Rēzeknes valsts 1. ģimnāzijas un Rēzeknes 2. vidusskolas izglītības infrastruktūru

Фото: rezekne.lv

Katrā no projektā iesaistītajām skolām plānots radīt modernu, ergonomisku un higiēnas prasībām atbilstošu mācību vidi, kas papildināta ar mūsdienīga mācību procesa nodrošināšanai nepieciešamo informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) aprīkojumu un tā darbības nodrošināšanai nepieciešamo risinājumu ieviešanu.

Šo mērķu sasniegšanai abās mācību iestādes  notiek vērienīgi pārbūves darbi: fasādes sienu, cokola, jumta un bēniņu siltināšana, logu un durvju nomaiņa, pirmā stāva grīdu siltināšana. Tāpat paredzēta iekšējo inženiertīklu – ūdensapgādes, kanalizācijas apkures sistēmas un elektroinstalācijas – pārbūve, automātiskā ugunsgrēka signalizācijas un zibens aizsardzības sistēmu uzstādīšana un jaunas ventilācijas sistēmu izbūve.

Projekta ietvaros tostarp tiks atjaunots un paplašināts Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas sporta laukums, kas primāri būs paredzēts skolēniem, taču ārpus nodarbību laika to varēs izmantot visi rēzeknieši. Teritorijas ziemeļrietumu daļā paredzēts izvietot sporta stadiona kompleksu, kurā ietilpst futbola laukums, ap kuru izvietojas skrejceļu zona ar 3 skrejceļiem, tāllēkšanas zona, volejbola laukums, basketbola laukums, lodes grūšanas sektors un āra vingrošanas trenažieru laukums. Pie vienas no galvenajām ieejām paredzēts izveidot labiekārtotu laukumu āra pasākumiem, svētku norisēm un citiem pasākumiem. Galvenā iebrauktuve ģimnāzijas teritorijā tiks saglabāta no Dzirnavu ielas puses. Iebrauktuves galā pie skolas ēkas dienvidaustrumu pusē paredzēts izvietot autostāvvietu 36 automašīnām, tai skaitā 2 invalīdu stāvvietas, 2 autobusu stāvvietas, kā arī velonovietni aptuveni 50 velosipēdiem.

Rēzeknes 2. vidusskolas ēkā būvdarbi līdz šim noritēja galvenajā korpusā, jo skolas piebūve tika  ekspluatēta un tajā notika mācību process 1.-4. klašu skolēniem. Šā gada 1. aprīlī plānots uzsākt būvdarbus arī skolas ēkas piebūvē. Lai nodrošinātu mācību procesa nepārtrauktību, Rēzeknes 2. vidusskolas piebūves pārbūves darbu laikā ir nolemts pārvietot Rēzeknes 2. vidusskolas 1.-4. klases un attiecīgo personālu uz Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes ēku N.Rancāna ielā 51a.

Projekts paredz ēkas Atbrīvošanas alejā 92 pārbūvi vispārējās izglītības iestāžu dienesta viesnīcas  vajadzībām, kas jo īpaši svarīgi ir skolu tīkla sakārtošanas kontekstā. Pašlaik notiek  būvdarbu iepirkums par kopējo summu 2,9 miljoni eiro.

Projekta plānotās kopējās izmaksas ir 11 021 794,88 eiro. Attiecināmās izmaksas sastāda  9 742 825,80 eiro, no tām Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums 5 212 683,00 eiro, valsts budžeta dotācija 1 053 792,95 eiro, pašvaldības līdzfinansējums – 3 161 378,85 eiro, snieguma rezerves priekšfinansēšana 314 971,00 eiro; neattiecināmās izmaksas – 1 278 969,08 eiro. Pašvaldības līdzfinansējuma un neattiecināmo izmaksu  apmaksai tiks ņemts aizņēmums Valsts kasē.

Projektu plānots īstenot līdz 2020. gada 31. oktobrim.

 

www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"