46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

M. Švarcs: runas par Latgales neatkarību ir politiskas spekulācijas

Фото: Monvīds Švarcs
Komentējot portālam 46.lv informāciju, par internetā izplatīto karti, kur Latgales karogu pārklāj ar kirilicas burtiem  uzraksts: „Latgales tautas republika”, Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, stingri nosodīja šo darbību, atzīmējot, ka tas nav vairāk, kā politisko punktu pelnīšana un politiskās  spekulācijas.
46.lv: Kā jūs vērtējat esošos situāciju par provokācijām publiskajā telpā, saistībā ar Latgales karoga zaimošanu, kāda ir jūsu attieksme par publicētiem attēliem, kuros izmantots Latvijas kultūrvēsturiskā novada neoficiālais simbols - Latgales karogs - un krievu valodā izveidots uzraksts "Latgales tautas republika" ar kartē attēlotu šī reģiona pievienošanu Krievijai?

Monvīds Švarcs: “Mēs pārspriedām šo jautājumu, Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju tikšanās reizē, kurā pulcējās visas Latgales pašvaldību vadītāji, vienā brīdī mēs pieskārāmies šim jautājumam. Manuprāt, esam nonākuši līdz vienam loģiskam secinājumam- Šobrīd šis jautājums nav pat uzmanības vērts, ka kāds atļaujas šādā veidā pierādīt, izpausties,tā ir neprofesionāla kompetence, nevisai vesels iztēles auglis, kam vispār nav jāpievērš īpaša uzmanība, lai šīs personas nesaniegtu savus nospraustos mērķus. 
 
Drošības policijai ir jāveic savs darbs, lai noskaidrotu, kādi ir patiesie nolūki šo personu darbībai. Mums pašiem ir jāpievērš uzmanība personiskai atbildībai, kādā veidā mēs paši polularizējam un godā turam, lai arī neoficiālu, bet tautā iegājušos Latgales simbolu-Latgales karogu. Plānošanas reģiona vadītāja Alīna Gendele ir pieņēmusi uzdevumu, ka kārtos ar Valsts heraldikas komisiju visas formalitātes, kas nepieciešamas normatīvajos dokumentos, lai Latgales vēsturiskajam novadam, šo heraldiku arī oficiāli apstiprinātu. 
 
Protams, es, kā Rēzeknes novada pašvaldības vadītājs nosodu šo situāciju, bet nosodījumu var attiecināt arī uz jebkuru zemisku provokāciju. Tas ir nepiedodami, jo mēs- Latgalē dzīvojošie, esam sava reģiona patrioti. Šī ir zemiska provokācija, lai aktualizētu tēmas, kuras šobrīd Latgales sabiedrībā vispār nav aktuālas. Latgales iedzīvotājus šobrīd neiteresē ne seperātiskas idejas, ne atdalīšanās, tie ir slimu cilvēku murgi, kas nav uzmanības vērti, kuriem nav satura. Ikdienas darbā, es satiekos  ar cilvēkiem, kuri runā krievu valodā, latgaliešu un es neesmu dzirdējis, ka viņi kādam no šiem murgiem, kas pausti publiskajā telpā, ticētu vai tiektos.
 
Būtībā tas ir informatīvais karš, kāds no tā iegūst politiskos punktus, dezinformējot sabiedrību. Šis gadījums ir jāizvērtē atbilstošajām institūcijām, kādas personas ir iesaistītas šo provokāciju attīsttībā, gūstot no tā kādu labumu. Ikvienam no mums ir jāizvērtē sava personiskā atbildība, nav jāļaujas provokācijām. Mums- Latgalē dzīvojošajiem ir savas vērtības, mēs esam vienoti gan latvieši, gan krievi, gan latgalieši. Protams, tas ir nepatīkami, kāds šķeļot sabiedrību, mēģina uz Latgales iedzīvotāju vērtībām nopelnīt politiskos punktus”.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-7/7)
Jānis 30.01.2015 23:35
Monvīds, pareizi arī pateica! Nav ko uz mūsu latgaliešu patriotisma būvēt savas politiskās spēlītes!
mareks 31.01.2015 00:05
informatīvais karš pastiprinās, tātad kādam tas ir vajadzīgs, bet nu noteikti ne Latgales iedzīvotājiem!
Zzzzzz 01.02.2015 16:31
Kas tas svarcs tads ir?
gntx 01.02.2015 17:14
Ir heraldika, nevis hieraldika
123456789 01.02.2015 20:47
Нет, к России конечно же присоединять Латгалию нет смысла. А вот об автономной ресбублике в составе Латвии можно задумытся... Пусть Шварц за всех не говорит... Латгалия всегда была многонациональным регионом. Потому что болие чем за 20 лет независимости Латвии, Латгалия полностью деградированый регион... самое большое число уехавших за границу это из нашего региона. Латгалии нужно больше прав и поддержки ! А то что сново же благодаря этой бестолковый госполитике простые люди из-за социальной ситуации даже не могут высказать свой протест, по поводу Латгальской автономии из-за боязни потерять работу за минимальные копейки... это уже другой вопрос. Конечно же войны и протестов никто не хочет но если эти правокаторы повернут свой курс именно на вопрос об автономии то возможно если денег хватит на пропоганду и спонсирования протестов Латгальский народ может и сбунтоватся. А вот этого наши политишки вроде Шварца и прочих ... этого очень боятся потому что Европа может это расценить как нападения на Латгалию со стороны России... что то вроде Украинского сценария. Так что если действительно политики не начнут реально что то делать хорошее для Латгалии их лодку "бестолкового полит правления" расшатают подобные Линдерманы и прочие... и правильно сделают наверно потому что пузырь в конце концов должен когда то лопнуть ! Только есть ещё один вопрос - будет ли на тот момент вобще какой то народ существовать хотя бы в том же Резекненском крае... где даже за очереди на столатовую стипендию идёт драка ! :( Где строятся концертные залы в место производства и инраструктуры ! И этот список негатива можно продолжать долго - потому что всего этого из кабинета Шварц не видит... а если и видит то вынужден исполнять приказы высших начальников. И извеняюсь не тявкать о пропоганде - сами же и довели народ до этого !!!
Valērija 02.02.2015 18:00
Dzīvoju jau 84-to gadu Latgales teritorija (uz robežas ar Vidzemi), brīnos, ka Latgalei uzradies karogs,pie tam, nepavisam tīkamām krasām!Laikam tie, kas cīnās, lai dialektu pārvērstu par"Valodu", nepadomājot, ka pasaule mainās, bet iekarotāju politikas dzīvo, un, ka tautas sadrumstalošana ir neprāts!Neviens dialektu neaizliedz, un nevar kādas grupiņas pieņemtu ideju apstiprināt bez referenduma! Tās ir ambīcijas, pārprasts patriotisms.
Valērija 02.02.2015 18:11
Un ko nozīmē " OT" komentāra sākumā? NO Pētera, voi NU Pītera- byutu saprūtams...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"