46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Reģionālais projekts bērniem “Latgales Princese un Princis 2017”

Фото: pasākuma afiša
20. maijā ARPC “Zeimuļs” notika pretendentu atlase projektam “Latgales Princese un Princis 2017”. Šāda mēroga projekts Rēzeknē tiek organizēts pirmo reizi, jo līdz šim projekts tika organizēts tikai rēzekniešiem, bet interesi piedalīties izrādīja arī bērni no Sakstagala, Ludzas, Gulbenes un Balviem, līdz ar to šogad tika mainīts projekta nosaukums un tā nolikums.
Projektu organizē biedrība “Kultūras pasākumu attīstības aģentūra” sadarbībā ar Rēzeknes pašvaldības aģentūru “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs”. Organizatori uzsver – projekta mērķis ir parādīt, ka Latgalē dzīvo aktīvi bērni, kuri vēlas iesaistīties izglītojošos projektos, attīstīt savus talantus un rezultātā plašai sabiedrībai demonstrēt kultūras programmu, kas apgūta intensīva sagatavošanās posma laikā.
 
Projekta finālistus izvēlējas kompetenta žūrija, kuras sastāvā ietilpa speciālisti no dažādām jomām – pedagogi, stilisti un apģērbu dizaineri, bērnu psihologs un horeogrāfs, kas turpmāk strādās ar bērniem, starptautiska konkursa uzvarētāja, kā arī “Rēzeknes Princese un Princis 2016” – Sofja Kigitoviča un Dmitrijs Petrovs.
 
Atlasē, kas pārvērtās par talantu šovu, uzsvars tika likts uz bērnu artistiskumu, spējām brīvi, nesamāksloti veidot stāstījumu par sevi, savu ģimeni. Augsti tika vērtēta prasme runāt pārliecinoši un nebaidīties būt atšķirīgiem un oriģināliem. Vairāki pretendenti dejoja sporta dejas, mūsdienu un tautu dejas, stāstīja dzejoļus, demonstrēja savus mākslas darbus, rādīja muzikālus priekšnesumus – spēlēja kokli un flautu.
 
Pēc ilgām sarunām žūrija nolēma dot iespēju piedalīties projektā visiem, kas bija ieradušies uz atlasi, kopā 16 dalībniekiem (5 zēniem un 11 meitenēm). Par projekta “Latgales Princese un Princis 2017” finālistiem kļuva: Dina Strode (8 gadi), Karlīna Šarova (8 gadi), Džūlija Ļisicina (9 gadi), Kristīne Jefimova (8 gadi), Vanesa Volkova (7 gadi), Elizabete Ivanova (8 gadi), Meredita Pokule (7 gadi), Eduards Mikučs (9 gadi), Ričards Cakuls (7 gadi), Anastasija Danilova (8 gadi), Anastasija Amosova (9 gadi), Arvis Priedeslaipa (8 gadi), Elīza Smirnova (7 gadi), Arina Matule (9 gadi), Deniss Gruzde (8 gadi) un Germans Vasjkovs (8 gadi).
 
Apsveicam finālistus, vēlam veiksmi katram no dalībniekiem un atcerieties, ka šajā projektā zaudētāju nav – visi paliek ar kroņiem un dāvanām! Kā arī atgādinām, ka biļetes uz fināla šovu, kas notiks Latgales vēstniecībā GORS 18. jūnijā plkst. 18.00, jau ir pārdošanā Latgales vēstniecības GORS un biļešu servisa kasēs visā Latvijā.
 
Jau 9. jūnijā plkst. 10.00 ARPC “Zeimuļs” lielajā zālē, starp finālistiem notiks talantu pusfināls – tiks izvēlēti 6 priekšnesumi, kas tiks demonstrēti fināla šova laikā. Pēc talantu demonstrēšanas notiks pasākums finālistu vecākiem – žūrija izvēlēsies pirmo “Latgales Karali un Karalieni”. Šo pasākumu var apmeklēt ikviens! Nāciet un atbalstiet savu ģimeni un draugus!
 
Projekta organizatori vēlas pateikties žūrijas sastāvam, darba grupai, ARPC “Zeimuļs”, SIA “GA Mežs” un SIA “Latgalija” par palīdzību atlases pasākuma organizēšanā.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
ruta 31.05.2017 00:26
..jo iejaucās "Bez tabu",pēkšņi mainijās nolikums un nosaukums;)
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"