46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes slimnīcā darbu uzsāk stomas un brūču aprūpes kabinets

Фото: A.Ļebeds
No pirmdienas, 4.decembra, SIA „Rēzeknes slimnīca” Ambulatorā daļā (poliklīnikas telpās) darbību uzsāka jauns pacientu aprūpes kabinets – Stomas un brūču aprūpes kabinets. Šāda veida kabinets šobrīd ir vienīgais Latgalē.
Stomas un brūču aprūpes kabinetā kvalificēti darbinieki sniegs palīdzību stomas, nedzīstošu brūču (kāju čūlas, izgulējumi, onkoloģiskas čūlas, inficētas brūces, diabētiskas pēdu čūlas) gadījumā, kā arī aprūpēs brūces pēc operācijām un veiks pēcoperācijas diegu izņemšanu. Te būs iespēja uzzināt, kā izvēlēties nepieciešamo stomas maisiņa izmēru, par ilgstoši nedzīstošu brūču, stomas un pēcoperācijas brūču kopšanas līdzekļu un palīgmateriālu pareizu izmantošanu.
 
Stomas un brūču aprūpes kabinets atvērts ar mērķi, lai pacienti saņemtu augsti kvalificētu aprūpi pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai, jo Stomas un brūču aprūpes kabinetā pēc palīdzības nedzīstošu brūču, pēcoperācijas brūču aprūpē, kā arī lai pēc operācijas izņemtu diegus, var vērsties jebkurš iedzīvotājs, neatkarīgi no tā, kādā ārstniecības iestādē veikta operācija vai iepriekšēja brūču vai stomas aprūpe.
 
Šobrīd Stomas un brūču kabineta apmeklējums ir maksas pakalpojums, bet nākamgad, lai stomas pacientiem nodrošinātu bezmaksas aprūpes procedūras, plānots saņemt valsts finansējumu. Ar pacienta transportu un iepriekš vienojoties, SIA „Rēzeknes slimnīca” Stomas un brūču aprūpes kabineta darbinieces veiks stomas vai brūču aprūpi mājas apstākļos un palīdzēs apgūt šim nolūkam nepieciešamās prasmes.
 
Pirms apmeklēt Stomas un brūču aprūpes kabinetu vēlams ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījums. Rēzeknes slimnīcas Ambulatorā daļā 365.kabinetā esošā Stomas un brūču aprūpes kabinets ir atvērts katru darba dienu, pirmdien, trešdien un piektdien darba laiks ir no plkst. 8.00 līdz 14.00, savukārt otrdien un ceturtdien no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00. Pierakstīties uz procedūrām var zvanot pa tālruni 68805050.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"