46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Latgales dzīvnieku patversmēm saziedoti vairāk nekā 1300 kg barības

Фото: publicitātes foto
Tuvojoties Ziemassvētkiem, “Rimi” veikalos noslēgusies labdarības kampaņa “Pērc, ziedo, pabaro!”, kas īstenota sadarbībā ar dzīvnieku barības produktu ražotāju “Mars Inc.”. Uz Latgales patversmēm – “Daugavpils dzīvnieku patversmi”, “Jēkabpils dzīvnieku patversmi” un Rēzeknes dzīvnieku patversmi “Rēzeknes namsaimnieks” nogādāti 1345,04 kg barības, skaistajā Ziemassvētku laikā iepriecinot tos ķepaiņus, kuriem savu māju vēl nav.
Kopumā akcijas laikā saziedotas 19,5 tonnu barības. Kopējo daudzumu veido klientu ziedojums – vairāk nekā 6 152 kg suņu barības un 7 337 kg kaķu barības. “Mars Inc.” un “Rimi” šo ziedojumu papildinājuši ar vēl 6 000 kg barības, 17 patversmēm kopumā nogādājot teju 19,5 tonnu barības, kas apjomā pielīdzināms trīs pieaugušu ziloņu svaram.
 
Ik dienu dzīvnieku patversmēs visā Latvijā nokļūst suņi un kaķi, kuri dažādu iemeslu dēļ palikuši bez saimniekiem – ir noklīduši, pamesti un dzīvo uz ielas, nesaņemot pienācīgu aprūpi. Dzīvnieku uzturēšanai atvēlētie līdzekļi patversmēs ir ierobežoti, bet patversmju iemītniekiem regulāri nepieciešama barība, smiltis, siksniņas, bļodas, rotaļlietas un citi produkti. Arī “Mars Inc.”, atbalstot akciju, ziedoja piecas tonnas, bet “Rimi” vienu tonnu privātās preču zīmes “Nutribalance” suņu un kaķu barību, lai kopā ar pircēju ziedotajiem produktiem iepriecinātu četrkājainos draugus.
 
Ņemot piemēru no Latvijā pazīstamiem dzīvnieku mīļiem un aizstāvjiem – komiķa Edgara Bāliņa, reperiem Arvja Reika un Žaņa Pavlovska, kā arī citiem, ziedotāji savos sociālo tīklu kontos publicējuši foto no ziedošanas mirkļa, izmantojot mirkļbirku #pērcziedopabaro. Par katru foto ar šo mirkļbirku, akcijas partneris “Mars Inc.” ziedoja vienu 100g “Whiskas” mitro kaķu barību paciņu. Kopumā, pateicoties šiem ziedotāju foto, “Mars Inc.” ziedojis 188 šādas paciņas.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"