46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes novadā nāk klajā bērnu dziesmu kompaktdisks un nošu krājums latgaliešu valodā

Фото: rezeknesnovads.lv
Gada nogalē Rēzeknes novadā Ziemassvētku vecītis ir bijis dāsns, sagādājot jaukas dāvanas – Guntras Kuzminas – Juknas radošā darba apkopojumu nošu/dziesmu burtnīcā “Sirdsgunteņa” un bērnu dziesmu kompaktdiskā “Rūtaļa”.
Abi izdevumi tapuši ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un A/S “Latvijas valsts meži” finansiālu atbalstu. Līdzfinansējumu projektiem nodrošināja Rēzeknes novada pašvaldība un Bērzgales pagasta pārvalde.
 
Nošu/dziesmu krājumā “Sirdsgunteņa” apkopotas Guntras Kuzminas-Juknas 38 oriģinālkompozīcijas ar latgaliešu autoru I. Atpiles-Juganes, O. Slišāna, V. Vogula, I.Spergas, L.Rundānes, J.Skrivļas-Čeveres, F.Murāna, A.Runča, kā arī pašas Guntras tekstiem un latgaliešu tautasdziesmu apdares dažāda lieluma muzikālajiem sastāviem. Projektam piešķirtā fonda summa ir EUR 1500.00.
 
Bērnu dziesmu kompaktdisks “Rūtaļa” veltīts dzejnieka Ontona Slišāna piemiņai un tajā kopā ar Rēzeknes novada vokālās studijas “Skonai” mazākajiem dziedātājiem ierakstītas 12 dziesmas un to instrumentālie pavadījumi. Kā atzīmē diska autore Guntra Kuzmina- Jukna, šis disks ir viens no pirmajiem, ja ne pirmais, bērnu kompaktdisks latgaliešu valodā. Projektam piešķirtais fonda finansējums ir EUR 1000.00.
 
Abi izdevumi tiks dāvināti Rēzeknes novada skolām, bibliotēkām, pirmsskolas izglītības iestādēm, Latgales novada galvenajām bibliotēkām.
 
Īsi pirms Ziemassvētkiem Rēzeknes novada domes zālē abu izdevumu prezentācija sakrita ar vokālās studijas “Skonai” 5 gadu jubileju pasākumā “Sasatikšonuos”. Skanēja dziesmas, skanēja aplausi, skanēja silti pateicības vārdi gan no klausītāju puses, gan no komponistes Guntras Kuzminas-Juknas un pašu dziedātāju puses.


 
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"