46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē viesojās Kanādas vēstniecības Latvijā padomnieks

Фото: rezekne.lv
No 22. līdz 23. martam Rēzeknē viesojās Kanādas vēstniecības Latvijā padomnieks Džūds Pekora (Jude Pecora), kurš Kanādas vēstniecības pienākumus Latvijā uzsāka pildīt 2017. gada vasarā.
23. martā Kanādas vēstniecības padomnieks Džūds Pekora un Kanādas vēstniecības politikas un sabiedrisko attiecību pārstāve Aija Matule apmeklēja Rēzeknes pilsētas domi, kur tikās ar domes priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Alekseju Stecu un Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieci Sandru Ežmali.
 
Vizītes laikā Kanādas vēstniecības pārstāvji tika iepazīstināti ar Rēzeknes pilsētas ekonomisko attīstību, pašvaldības plānotajiem projektiem, tūrisma iespējām, izglītību, sporta sasniegumiem un aktivitātēm, kultūras dzīvi, vēsturisko mantojumu.
 
Vizīte koncentrējās uz tūrismu un reģiona sociāli ekonomiskās dinamikas iepazīšanu, tāpēc tika apmeklētas kultūras un izglītības iestādes un plānota sadarbība kultūras jomā. Kanādas vēstniecības pārstāvji tika iepazīstināti ar Rēzeknes zaļās sinagogas restaurācijas projektu, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) un Latgales vēstniecību GORS. Kanādas vēstniecības padomnieks iepazina RTA Inženieru fakultātes darbību, jauno tehnoloģiju daudzveidīgumu un studiju virzienus, kā arī tikās ar RTA studējošajiem. Padomnieks atzinīgi novērtēja arī Latgales vēstniecības GORS augstā līmeņa akustisko koncertzāli un bagātīgo koncertprogrammu, kas ir vērā ņemams ieguldījums reģiona attīstībā, kā arī norādīja uz iespējamo sadarbību kino un mūzikas jomās.
 
Abas puses sarunā atzina, ka līdzšinējā Rēzeknes un Kanādas sadarbība ir jāstiprina un jāveicina, meklējot arvien jaunas sadarbības iespējas gan kultūras, izglītības, gan citās jomās.
 
Karjeras laikā Kanādas diplomātiskajā dienestā Džūds Pekora strādājis OSCE Investīciju un tirdzniecības nodaļās Otavā, kā arī strādājis Kanādas Pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO, Kanādas vēstniecībās Krievijā un Kazahstānā. Šobrīd Džūds Pekora vada Kanādas vēstniecības Latvijā politikas nodaļu.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"