46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes delegācija piedalās Ārendāles demokrātijas nedēļā Norvēģijā

Фото: rezekne.lv
Latvijas vēstniecība Norvēģijā no 13. līdz 17. augustam piedalās Ārendāles demokrātijas nedēļā, kur sadarbībā ar Ārendāles pilsētu un Austrumagdēras grāfisti, Latvijas goda konsulu Kristiansannā Ērlingu Johansenu (Erling Johansen), kā arī Rēzeknes pilsētu un novadu tiek rīkota virkne pasākumu, kuru laikā vēstniecība īpašu uzmanību veltīs Latvijas simtgades atzīmēšanai.
Demokrātijas nedēļas ietvaros ir izstādīts Latvijas simtgadei veltīts stends, kurā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar Latvijas vēsturi un valstiskuma atgūšanu, kultūras tradīcijām un vērtībām un Latviju kā drošu, modernu un attīstu valsti, kurā ir tīra, zaļa un ekoloģiska vide. Tāpat tiks rīkota svinīga pieņemšana, kurā aicināti piedalīties Ārendāles un Austrumagdēras pašvaldības pārstāvji, vēstniecības un Rēzeknes pilsētas sadarbības partneri, kā arī reģionā dzīvojošie diasporas pārstāvji.
 
Rēzeknes pilsētu Ārendāles Demokrātijas nedēļas pasākumos pārstāv Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs un Ārējo sakaru nodaļas vadītāja Natālija Jupatova. Vizītes laikā ir plānotas tikšanās ar partneriem, lai pārrunātu sadarbības plānus un piedalīšanos kopīgos projektos.
 
Rēzeknes sadarbība ar Ārendāles pilsētu un Austrumagdēras grāfisti ir aizsākusies 1990-to gadu sākumā. Tā ir aktīva joprojām pilsētu pašvaldību un novada vadības līmenī – puses plāno veidot sadarbības projektus Eiropas Ekonomiskās Zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros, t.sk., kultūras projektu apmaiņu.
 
Ārendāles nedēļa tiek rīkota kopš 2012. gada un ir kļuvusi par lielāko politisko diskusiju forumu Norvēģijā. Tās mērķis ir vairot pilsonisko līdzdalību politikā, vairojot atklātas diskusijas un iesaistes iespējas.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"