46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē būs skatāma Jeļenas Šumaheres izstāde “Happiness”

Фото: rezekne.lv
Otrdien, 6. novembrī plkst. 13.00 Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē (Baznīcas ielā 34A) notiks Krievijā (Smoļenskā) dzimušās mākslinieces Jeļenas Šumaheres izstādes “Happiness” (“Laime”) atklāšana. Ekspozīcija būs skatāma no 6. līdz 23. novembrim, savukārt svinīgais noslēguma pasākums un tikšanās ar mākslinieci – 23. novembrī plkst. 15.00.
Izstāde “Laime” iepazīstina Latvijas skatītājus ar Jeļenas Šumaheres daiļradi. Mākslas zinātnieki un kritiķi uzskata, ka šīs spilgtās un savdabīgās mākslinieces darbos satiekas ekspresionisms, primitīvisms un abstrakcionisms. Taču pati gleznotāja par to nedomā un paļaujas uz savu intuīciju un spontānumu. “Gleznas atspoguļo manas vēlmes un izjūtas… Uz audekla atainoju nevis iespaidus par dabasskatiem un apkārtējo pasauli, bet gan iekšējos pārdzīvojumus un fantāzijas. Tas ir dialogs ar skatītāju caur glezniecību. Daudzas lietas nav iespējams izteikt vārdos, toties, iedziļinoties attēlos, viss kļūst skaidrs…  Laime… Tā ir mums apkārt,” ir pārliecināta māksliniece.
 
Jeļena Šumahere dzimusi Tulas apgabalā. 1993. gadā absolvēja Smoļenskas Pedagoģiskā institūta Mākslas un grafikas fakultātes programmu. Profesionāli nodarbojas ar glezniecību kopš 2008. gada. J. Šumaheres profesionālajā krājumā ir ap 500 darbu, aiz pleciem vairāk par 20 personālizstādēm Krievijā, Vācijā, Francijā, Polijā, Lietuvā, Ungārijā utt. Gleznotāja piedalās dažādos simpozijos un mākslinieku radošajās tikšanās.
 
J. Šumaheres darbi ir daudzās privātkolekcijās Krievijā un ārpus tās, kā arī muzeju fondos, piemēram, Marka Šagāla mākslas muzejā Vitebskā, Irkutskas, Tulas, Smoļenskas u.c. pilsētu muzejos.
 
Izstādi organizē pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"