46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknieši digitālo prasmju darbnīcās pilnveido zināšanas par e-pakalpojumiem

Фото: publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domē, pulcējot ne tikai pilsētas, bet arī tuvākās apkārtnes iedzīvotājus, norisinājās programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” digitālo prasmju darbnīca. Pasākuma laikā ikvienam bija iespēja uzzināt vairāk par vienotā valsts pakalpojumu portāla Latvija.lv sniegtajām iespējām un pieejamajiem e-pakalpojumiem, savu datu aizsardzību, elektroniskā paraksta izmantošanas iespējām un par oficiālās elektroniskās adreses izmantošanas ieguvumiem.
Īpaši ieinteresēti klātesošie bija par oficiālās elektroniskās adreses izmantošanas iespējām, piemēram, oficiālo ziņojumu saņemšanu vienuviet. Līdz 2019. gada 1. janvārim notiek e-adreses sistēmas pilottestēšana, kuras mērķis ir izmēģināt e-adresi darbībā pirms tās oficiālās ieviešanas, kā arī iegūt sabiedrības un iestāžu ierosinājumus un atsauksmes nepilnību identificēšanai un uzlabojumu veikšanai.  
 
Līdz ar tehnoloģiju attīstību pieaug arī digitāli pieejamo valsts un pašvaldību pakalpojumu klāsts, šobrīd sasniedzot jau vairāk nekā 600 pieejamus e-pakalpojumus.  Jau tagad virkni ar dzīves situācijām saistītu formalitāšu ikviens iedzīvotājs var atrisināt, izmantojot telefonu, datoru vai citu viedierīci, pat neizejot no sava mājokļa, tādēļ vēl būtiskākas kļūst sabiedrības prasmes e-risinājumu izmantošanā. 
 
Radošākā darbnīcas daļa bija viktorīna “Vai esi gudrāks par digitālo aģentu?”, kurā drosmīgākie dalībnieki sevi izaicināja, pārbaudot esošās un pilnveidotās zināšanas par e-pakalpojumiem, to lietošanu un ieguvumiem. Lai sniegtu palīdzību e-pakalpojumu lietošanā ikvienam, kas vēl nejūtas pārliecināti par savām digitālajām prasmēm, VARAM īstenotās komunikācijas un mācību programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ievaros tiek mācīti digitālie aģenti, piemēram, Rēzeknē mācīto skolotāju un bibliotekāru skaits sasniedzis vairāk nekā 40.
 
Lai gūtu plašāku ieskatu par e-pakalpojumu lietošanu un ieguvumiem, aicinām apmeklēt vietni https://mana.latvija.lv, kur pieejamas visas programmas aktivitātes. Vietnē pieejams arī vietu un iestāžu saraksts, lai interesenti varētu noskaidrot tuvāko vietu, kur iespējams sastapt kādu no digitālajiem aģentiem nepieciešamā atbalsta valsts e-risinājumu lietošanā saņemšanai.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"