46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes novadā izvērtēs administratīvo izdevumu efektivitāti

Фото: rezeknesnovads.lv
Šī gada 5. decembrī Rēzeknes novada pašvaldības administrācija pulcināja pagastu pārvalžu vadītājus uz kārtējo sanāksmi. Tās darba kārtībā bija 2018. gada budžeta sastādīšana, gaidāmās pagastu pārvalžu strukturālās izmaiņas, izmaiņas darba aizsardzības un ugunsdrošības pasākumu organizēšanas kārtībā pašvaldības iestādēs.
Pagastu pārvalžu vadītāji tika iepazīstināti ar 2018. gada budžeta veidošanas principiem, finanšu līdzekļu pieejamību, īpaši ņemot vērā minimālās mēnešalgas pieaugumu. Tika vērsta uzmanība uz lietderīgu, efektīvu un tajā pašā laikā ekonomisku esošo budžeta līdzekļu izlietošanu, galveno uzmanību pievēršot pakalpojumu apjoma, pieejamības un kvalitātes saglabāšanai novada iedzīvotājiem. Tika secināts, ka budžeta vērtēto ieņēmumu pieaugums 2018. gadā ir nepietiekošs, lai pilnvērtīgi varētu nodrošināt visas pašvaldības funkcijas, tajā skaitā pārskatīt darba algu arī pārējiem darbiniekiem, ne tikai minimālās mēnešalgas saņēmējiem. Pārvalžu vadītāju uzmanība tika akcentēta uz efektīvu un lietderīgu budžeta līdzekļu izlietošanu pieejamā finansējuma ietvaros. Vērtējot pašvaldības budžeta iespējas tuvākā nākotnē, tika izteikts pieņēmums, ka budžeta kopējie ieņēmumi, iespējams, tikai samazināsies, jo pakāpeniski samazinās arī iedzīvotāju skaits. Finanšu izlīdzināšanas sistēmā iedzīvotāju skaitam pašvaldībā ir nozīmīgs īpatsvars un tādēļ ir jāmeklē ceļi kā iziet no šīs situācijas, domājot par efektīvāku pašvaldības darba organizāciju.
 
Tādēļ pagastu pārvalžu vadītāji tika informēti par to, ka ir uzsākts darbs pie pagastu pārvalžu struktūras izvērtēšanas un turpmākās iespējamās reorganizācijas ar mērķi šo iestāžu darbību padarīt efektīvāku, respektīvi, izvērtēt esošo iestāžu skaitu un to funkcijas, samazināt grāmatvedības, darba aizsardzības, ugunsdrošības un virkni citu izdevumu, daļas funkciju izpildi nodrošināt ar ārpakalpojumu.
 
Reorganizācijas rezultātā ir plānots pārskatīt esošo pagastu pārvalžu kā pašvaldības iestāžu skaitu, tajā pašā laikā saglabājot katra pagasta identitāti, tas ir, pagasta nosaukumu, robežas un patstāvību neatkarīgi no pagasta pārvaldes juridiskās formas. Apspriešanai tiks piedāvāts strukturālais veidojums no četrām pagastu apvienībām, kuru teritorijās būs vismaz pa vienai vidusskolai, kā to paredz arī pašvaldības attīstības programma. Tas ļaus efektīvāk plānot gan skolēnu pārvadājumus, gan risināt citus saimnieciskus un organizatoriskus jautājumus, tanī pašā laikā ekonomējot līdzekļus. Izvēloties minēto pagastu apvienību modeli, tika ņemti vērā tādi faktori, kā valsts un pašvaldības ceļu tīkls, skolēnu pārvadājumu maršruti, sabiedriskā transporta pieejamība, vēsturiski izveidojošās saiknes starp pagastiem, tajā skaitā jau esošo izglītības iestāžu struktūrvienību atrašanās vietas.
 
Tuvākajā laikā priekšlikumi tiks nodoti vērtēšanai domei. Paralēli tiks veidotas darba grupa situācijas analizēšanai un priekšlikumu sagatavošanai. Liels uzsvars tiks likts uz vietējo kopienu aktivitāti un līdzdalību, organizējot tikšanās ar iedzīvotājiem pagastos, diskusijās aktīvi iesaistot iedzīvotāju konsultatīvās padomes. Šis process varētu ilgt dažus mēnešus, lai reorganizāciju varētu uzsākt jau nākamā gada vasarā un pabeigt līdz gada beigām.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-4/4)
Marianna 08.12.2017 14:43
To jau sen vajadzēja! Tagad tikai visi pamodušies!
meilo 08.12.2017 19:09
Jā un jāsāk no novada vadības un tās aparāta, kas ar vien turpina augt, pēc tam jālikvidē visādas šaubīgas struktūras, kuras neko nedara, tad pulciņu vadītāji ,kuri neko nevada, bet skaitās,visādi papilddarbinieki,daudzās komitejas un komisijas, Learni un t.t. Jātaisa nevis centralizācija ,bet decentralizācija, lai cilvēki turpinātu dzīvot laukos , lai viņiem būtu pieejami pakalpojumi.Nevajag atļaut aizņemt vadošos amatus ilgāk par 2 termiņiem un t.t.
Gočs 08.12.2017 22:25
Tipiska aina: vīrs pagasta vai novada vadītājs, sieva strādā pagasta skolā vai bērnudārzā, brālis zavhozs, bijušais znots uzspiesti pieņemts palīgskolā(nevar pat saprast par ko, jo nekā nedara, bet tas ir vajadzīgs, lai maksātu palielinātus alimentus), draugs(ar kuru kopā dzer, pagasta vadītājs), vel viens radinieks: .... vairs neturpināšu. Tagad izvērtēs administratīvo efektivitāti? Varbūt tiks arī atgriezti pa blatam izsaimniekotie līdzekļi? Tauta to visu taču redz... un plūst projām no laukiem.
kas 12.12.2017 21:03
un kuri tie vērtētāji ,kuriem pašiem pakaļa deg? Vai tad pats sevi ir kad kas izvērtējis?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"