46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Jaunie RTA profesionāļi – darba tirgū

Фото: rta.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātē 2018.gada februārī diplomus saņēma 36 absolventi. Jaunie speciālisti ir gaidīti darba tirgū, par ko liecināja potenciālo darba devēju piedalīšanās pārbaudījumu komisiju sēdēs klausītāju rindās. Ne tikai Latgalē, bet visā Latvijā ir pieprasīti akadēmijas absolventi gan tekstilrūpniecības, gan mašīnbūves un metālapstrādes, gan informācijas tehnoloģijas, gan būvniecības jomās.
Šī izlaiduma absolventi izcēlās ar lielu augstu vērtējumu īpatsvaru maģistra darbu, diplomprojektu un kvalifikācijas darbu vērtējumos. Viennozīmīgi tas ir apliecinājums studējošo un akadēmiskā personāla ieguldītajam darbam, iegūto zināšanu kvalitātei, un tā ir atdeve no veiktajiem ieguldījumiem akadēmijas infrastruktūrā – laboratorijas, datortehnika, specializētās laboratorijas utt.
 
Noslēguma darbu izstrādes gaitā ir tapušas daudzas jaunas idejas, daļa no kurām jau bija skatāmas funkcionējošo prototipu veidā. Mehatronikas studiju programmā tie bija: 3 asu CNC plazmas griešanas galds, CNC iekārta oglekļa šķiedras auduma griešanai, Pellini krītošā svara materiālu triecienizturības testēšanas iekārta. Daži no prototipiem tika izstrādāti, pateicoties RTA zinātniski pētnieciskajiem grantiem.
 
„Apģērba dizains un tehnoloģijas” programmā tika izstrādāti gan konkrēti risinājumi pēc pasūtījuma, gan tika meklētas inovācijas starpnozaru pieejā: lāzerapstrādes  tehnoloģijas sieviešu apģērba dizainā, izglītības iestādes darbinieka formas apģērba dizaina risinājums, pirts  apģērbu komplekta dizaina risinājums.
 
Elektroniskās komercijas un informācijas sistēmu maģistra darbos tika risinātas IT tehnoloģiju pielietošanas problēmas: reklāmas izsoļu tehnoloģija un tās pielietošana elektroniskajā komercijā, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošana un pilnveidošanas iespējas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas nozarē u.c. Lāzertehnoloģiju studiju programmas absolventi savos maģistra darbos radīja jaunus produktus, kas tika pieteikti kā RTA intelektuālais īpašums ar komercializācijas iespējām nākotnē.
 
Man kā Inženieru fakultātes dekānei ir prieks un lepnums par absolventiem, gandarījums par paveikto darbu un pārliecība, ka izvēlētais RTA attīstības virziens tehnoloģiju un inovāciju radīšanā ir pareizais.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"