46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Zvejniekstāstu vakars pie Lubāna ezera

Фото: rezeknesnovads.lv
Ūdens tūrisma attīstības centra „Bāka” telpās 10. martā plkst. 16:00 tiek organizēts zvejniekstāstu vakars, kurā runāsim un klausīsimies par lielo Lubāna ezeru, par zivīm un to zvejošanu. Par lielākajiem lomiem, zvejas metodēm un rīkiem stāstīs zvejnieki Jānis Bērziņš no Ošupes un Māris Valainis no Lubānas. Stāstnieki izklāstīs zvejniecības vēsturi Lubānas ezerā, aplūkosim senākus zvejas rīkus, uzzināsim, kā agrāk zvejnieki dzīvoja un attīstīja savu meistarību zivju ķeršanā.
“Zvejnieki aizmirst lielāko daļu izvilkto zivju, bet nekad – upes un ezerus, kuros tās noķertas.” Vairums zvejnieku noteikti Lubāna ezeru ir īpaši iemīlējuši gan sava plašuma un skaistuma dēļ, gan tāpēc, ka Lubāna ezerā ir bagātīgs zivju loms.
 
Lubāna ezerā sastopamas 14 zivju sugas. Noteikti kādas no tām būs attēlotas izstādē, kura būs apskatāma pasākuma laikā. Darbus radīja Lubānas mākslas skolas bērni par tēmu – “Zivis”.
 
Dalība pasākumā ir bez maksas, pēc pasākuma visi dalībnieki tiek aicināti uz tēju un uzkodām.
 
Pasākums tapis „Lubāns Latvijai toreiz un tagad” projekta ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu, ko īsteno biedrība „Pie Kraujas” no Madonas novada kopīgi ar projekta partneriem – biedrībām „Aborieši” no Lubānas novada un „Lubāna vilnis” no Rēzeknes novada. Projekta mērķis ir Lubāna ezera kā dabas un kultūrvēsturiska mantojuma vērtības apzināšana un izcelšana, organizējot un veidojot pasākumus, kas balstās uz sabiedrības informēšanas, izglītošanas un sporta aktivitātēm.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"