46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA students Ēriks Kasparenoks iegūst 1.vietu ķīniešu valodas konkursā

Фото: no RTA Konfūcija klases arhīva
25. aprīlī Latvijas Universitātē norisinājās ķīniešu valodas un runas konkurss „Ķīniešu valodas tilts”, kurā regulāri piedalās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Konfūcija klases audzēkņi. Ēriks Kasparenoks konkursā piedalījās jau trešo reizi pēc kārtas un arī šogad izcīnīja 1.vietu.
Šogad Ēriks jau sacentās ar dalībniekiem augstākās sarežģītības grupā. Sagatavoties konkursam Ērikam palīdzēja brīvprātīgā skolotāja no Ķīnas Zhao Qian. Konkurss sastāvēja no trīs uzdevumiem: vispirms Ērikam bija jāuzstājas ar savu runu par draudzību, ko viņš sagatavoja kopā ar skolotāju Zhao, balstoties uz Ērika pieredzi dalībā vasaras nometnē Ķīnā. Otrais konkursa uzdevums bija parādīt kādu no saviem talantiem. Ēriks izvēlējās dziedāt ķīniešu dziesmu, spēlējot pavadījumu uz klavierēm. Savukārt konkursa trešajā daļā Ēriks veiksmīgi atbildēja uz jautājumiem par Ķīnu un ķīniešu kultūru.
 
Ēriks apgūst ķīniešu valodu RTA Konfūcija klasē jau divus ar pusi gadus. „Ķīniešu valodai kopumā maz kas kopīgs ar latviešu valodu, tāpēc tās apguve ir sarežģīta un prasa daudz piepūļu, taču visas atšķirības ir savdabīgas, kas savukārt procesu padara interesantāku. Piemēram, hieroglifu daudz vieglāk ir atcerēties, ja izproti tā uzbūvi, nevis vienkārši pārraksti. Lielākās grūtības valodas apguvē, manuprāt, rada arī daudzie vārdi, kas izrunājami līdzīgi vai pavisam vienādi, un tie atšķiras tikai ar hieroglifiem. 2017. gada jūlijā es piedalījos Konfūcija Institūta organizētajā nometnē Ķīnā, kuras laikā apmeklēju Guandžou, Fošaņu un Pekinu. Ķīna atstāja lielu iespaidu ar savu mērogu un dzīvīgumu, kas pēc atgriešanās mājās motivēja mācīties cītīgāk, un jau decembrī es nokārtoju ķīniešu valodas testus „HSK” 4 līmeni un „HSKK” vidējo līmeni.
 
Manuprāt, ķīniešu valoda dod lielisku iespēju iepazīt kultūru un valsti, kas ir pavisam citāda. Ķīnai ir ļoti bagāta vēsture un māksla, tāpēc katrs var atrast kaut ko sev interesantu. Vēl ķīniešu valoda noteikti stiprina gribasspēku, jo bez patstāvīgas piepūles daudz iemācīties nevar un arī tas, ko jau esi apguvis, drīz aizmirstas.
 
Nākotni noteikti lielākā vai mazākā mērā vēlos saistīt ar Ķīnu un sadarbību ar to, tāpēc rudenī plānoju braukt uz Ķīnu apmeklēt intensīvos valodas kursu, lai ķīniešu valodas vidē varētu nostiprināt un uzlabot savus rezultātus,”  saka Ē. Kasparenoks.
 
Paldies Ērikam un skolotājai Zhao par ieguldīto darbu, gatavojoties konkursam! Novēlam Ērikam un Zhao Qian gūt panākumus arī turpmāk, savukārt visiem, kas apgūst vai plānot sākt mācīties ķīniešu valodu*, – drosmi un iedvesmu!
 
*RTA Konfūcija klasē RTA studenti var apgūt ķīniešu valodu bez maksas. Jaunu klausītāju uzņemšana būs septembrī.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Lāsītājs 16.05.2018 01:28
Ēriks Kasparenoks mācās 5. vidussskolā, 12. klasē...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"