46.lv
Otrdiena, 2024. g. 16. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts/ Никита, Феодосия
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Brīvprātīgie jaunieši aicina piedalīties aktivitātēs

Фото: rezekne.lv
Visa 2018./2019. mācību gada garumā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” jaunatnes lietu nodaļā darbosies brīvprātīgie jaunieši “Erasmus+” programmas ietvaros.
ARPC “Zeimuļs” kopš pērnā gada darbojas brīvprātīgā no Baltkrievijas Nadzeya Baltrushka projekta “EVS-one goal for all” ietvaros. Viņa vada radošās darbnīcas, sporta aktivitātes un kulinārijas meistarklases ARPC JIC “Draugu centrs” un JAC “JACis”. Jaunatnes iniciatīvu centrs “Draugu centrs” un Jauniešu atvērtais centrs “JACis” ir neformālās izglītības iestādes, kuru mērķis ir radīt jauniešiem iespēju pulcēties vienkopus, kopīgi plānot brīvā laika lietderīgu izmantošanu un realizēt jauniešu iniciatīvu projektus, gūt viņu vajadzībām un interesēm atbilstošu informāciju. Nadzeya ir ļoti aktīva jauniete, kas darbojas Rēzeknes baltkrievu biedrībā “Suzorje”, dzied, muzicē un spēlē klavieres, aktīvi darbojās Zeimuļa bērnu vasaras nometnēs. Savās aktivitātēs Nadzeya mēģina iepazīstināt gan mazus, gan lielus rēzekniešus ar savām tradīcijām un kultūru.
 
Brīvprātīgā no Francijas Lucie David, brīvprātīgais no Itālijas Antonio Silvestro un brīvprātīgā no Krievijas Federācijas Elena Tikhomirova projekta “Challenge yourself for EVS in Latvia” ietvaros atbrauca šī gada septembrī. Uz doto brīdi brīvprātīgie piedāvā bērniem un jauniešiem apgūt itāļu, angļu, franču un spāņu valodas nodarbības bez priekšzināšanām, lai katrs interesents varētu attīstīt savas sarunvalodas kompetences kādā no izvēlētajām un savai sirdij tuvām svešvalodām. Lucie aicina jauniešus un bērnus apmeklēt viņas radošās darbnīcas, kuru laikā taps gan sadraudzības rokassprādzes, gan tiks veidotas dzīvnieku kolāžas un rudenim saistošie darbiņi. Brīvprātīgais Antonio piedāvā ikvienam jaunietim apmeklēt jogas nodarbības, kulinārijas meistarklases, iesaistīties mūzikas darbnīcās, kuru laikā ir iespēja iemācīties spēlēt ukuleli un gitaleli. Brīvprātīgā Elena piedāvā bērniem vecumā no 7 līdz 10 gadiem iesaistīties angļu valodas nodarbībās, aktivitātēs veltītas ekoloģijai, iepazīt krievu kultūru un tradīcijas, kā arī nogaršot Krievijas nacionālo virtuvi, iesaistoties kulinārijas meistarklasēs.
 
Visas brīvprātīgo aktivitātes ir vērstas uz neformālās izglītības metodēm, ar kuru starpniecību iespējams iesaistīties neskaitāmajās diskusijās, iepazīt triju valstu kultūras, tradīcijas, valodu, nacionālo virtuvi un ikdienas dzīvi un gaitas. Novembrī un decembrī ARPC “Zeimuļs” uzņems vēl divus brīvprātīgos šī projekta ietvaros no Francijas un Krievijas Federācijas.
 
Katrs brīvprātīgais aicina Jūs piedalīties viņu piedāvātajās aktivitātēs, kas notiek gan ARPC “Zeimuļs”, gan ARPC JIC “Draugu centrs” un  ARPC JAC “JACis”.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"