46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Latgales Reģionā labo darbu gadatirgus Rēzeknē

Фото: rezekne.lv
Piektdien, 12. oktobrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” norisinājās pasākums “Labo darbu gadatirgus”, kas tika rīkots sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un pašvaldības izglītības iestādēm, ekspertiem un nevalstiskajām organizācijām par godu Latvijas valsts simtgadei.
Pasākumu “Labo darbu gadatirgus” atklāja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamenta direktore Agra Bērziņa un ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča, kam sekoja intervijas ar labo darbu veicējiem. Visu pasākumu vadīja Elizabete Gaile un Oskars Lustiks, kas arī muzikāli bagātināja gadatirgus programmu.
 
Pasākumā piedalījās 36 skolēnu komandas no Rēzeknes, Rēzeknes novada, Daugavpils, Daugavpils novada, Dagdas novada, Krāslavas novada, Krāslavas, Preiļu novada, Preiļiem un Vārkavas novada. Komandas prezentēja kompetentiem ekspertiem savu veikumu un atbildēja uz jautājumiem. Visiem labo darbu veicējiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un meistarklasēs. Labo darbu gadatirgū arī iedvesmotājiem un ekspertiem bija iespēja tikties pie apaļā galda, lai apspriestu labo darbu īstenošanu izglītības iestādēs, vietējās kopienās, iespējas turpināt šo iniciatīvu, risinot galvenās problēmas un motivējot jauniešus dalībai dažādās aktivitātēs. Labo darbu gadatirgū bija pieci eksperti – Rēzeknes izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings, Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests” vadītājs Gunārs Arbidāns, Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Imants Mekša, Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” direktores vietniece Kristīne Kokoreviča, SIA “ALAAS” izpilddirektors Jurijs Petkevičs.
 
Visi labo darbu veicēji saņēma pateicības no Valsts izglītības satura centra par dalību Labo darbu gadatirgū. Pasākuma laikā eksperti piešķīra sešas Labo darbu nominācijas, un divas no tām ieguva rēzeknieši. Nominācija “Sirsnīgākais labais darbs” tika piešķirta Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijai par labo darbu – sagatavot un nogādāt dāvaniņas karadarbībā cietušajiem bērniem pasaules karstajos punktos, nominācija “Draudzīgākais labais darbs” tika pasniegta Rēzeknes tehnikumam par labo darbu – asins ziedošanu.
 
Labo darbu gadatirgus otrais cēliens – apbalvošana, jauniešu muzikālā parāde “Manc Akorc 2018” un radošās darbnīcas – norisinājās Rēzeknes pilsētas kultūras namā, kur piedalījās arī Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests” Pensionāru sociālo pakalpojumu centra un Bērnu sociālo pakalpojumu centra iemītnieki. Labo darbu veicēji mājās bija sagatavojuši senioriem un bērniem paštaisītas atklātnītes, ievārījuma burciņas, trifeļu mājiņas, tamborētus auskariņus, kas ir apskatāmas ARPC “Zeimuļs” izstādē un kas vēlāk iepriecinās viņu sirdis (tas bija vēl viens visas Latgales jauniešu labais darbiņš), kā arī noslēgumā vienojās kopīgā U. Marhileviča un G. Rača dziesmā “Vai Tu mani dzirdi?”. Dziedot dziesmu, no balkona tika palaisti neskaitāmi krāsaini baloni skatītājiem zālē, kas vēl vairāk iepriecināja, pārsteidza un radīja prieka un sajūsmas mirkļus visu sejās.
 
Jauniešu muzikālajā parādē “Manc akorc” šogad piedalījās vienpadsmit dalībnieki.  Jauniešu muzikālās parādes “Manc akorc” žūrijā bija Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūras “Rēzeknes kultūras un Tūrisma centrs” direktores vietniece Kristīne Kokoreviča, “Manc Akorc” tehniskais direktors Aleksandrs Fedotovs, grupas “Covers crew” dalībnieks Māris Lovniks.
 
Jauniešu muzikālajā parādē žūrija vērtēja izpildītāju sniegumu un piešķīra četras nominācijas. Nomināciju “Vakara akustiskais akords” saņēma J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas popgrupa “Fanka divīzija”, nomināciju “Vakara nots” un ”Skatītāju simpātija” saņēma J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkne Diona Liepiņa, nomināciju “Vakara akords” saņēma Dagdas vidusskolas popgrupa “Youth”.
 
Vakara noslēgumā, kā pārsteiguma elements visiem klātesošajiem, uzstājās “X Faktors” dalībnieki – jauno puišu grupa “Baritoni”, kas priecēja ar savām skanīgajām balsīm. Pasākuma kulminācijas mirkli visi svētku dalībnieki piedzīvoja, noskatoties košu salūtu Rēzeknes Festivāla parkā.
 
Noslēgumā ikviens varēja izbaudīt ugunīgos Salsa Rueda de Casino un Rueda de Bachata ritmus, ko vadīja instruktors Latin Salsa Club īpašnieks un dibinātājs no Dānijas.
 
Izsakām lielu pateicību Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamenta direktorei Agrai Bērziņai, Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas nodaļas vadītājai Astrai Aukšmukstai, Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas nodaļas vecākajai referentei Monikai Daļeckai, ARPC “Zeimuļs” kolektīvam, Interešu izglītības nodaļas programmu vadītājiem, Jaunatnes lietu speciālistei Eleonorai Ivanovai, jaunatnes darbiniecei Danai Pavļukevičai, ekspertiem, žūrijai, skolotājiem, audzēkņiem un visiem dalībniekiem, iedvesmotājiem un vecākiem, kuri mēroja tālo ceļu pie mums, lai dalītos savā priekā, idejās un labajos darbos, kuri atbalstīja un motivēja nepadoties pie pirmajām grūtībām un šķēršļiem; Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rēzeknes daļas darbiniekam Maksimam Dimperam, Rēzeknes kārtības policijas nodaļas nepilngadīgo lietu inspektorēm, lieliskajiem un atraktīvajiem vakara vadītājiem Elizabetei Gailei un Oskaram Lustikam; nepagurstošajai  Rēzeknes pilsētas Jauniešu domei, visiem, kas atrada laiku būt klāt un atbalstīt.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"