46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne apgūst Dubaijas pieredzi investīciju piesaistē

Фото: rezekne.lv
Novembra vidū Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs tikās ar Dubaijas lidostas brīvās ekonomiskās zonas (Dubai Airport Free Zone) pārstāvi Nasseru Al Madani (Nasser Al Madani), kā arī Pasaules brīvo zonu organizācijas (PBZO) pārstāvjiem Samiru Hamroni (Dr. Samir Hamrouni) un Horhe Alberto Diazu Riveru (Jorge Alberto Diaz Rivera).
Lai arī Aleksandrs Bartaševičs atradās atvaļinājumā, viņš, izmantojot Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) rīcībā pieejamos kontaktus, apmeklēja  Dubaijas lidostas brīvo ekonomisko zonu, lai uzklausītu vienas no reģionā visātrāk augošajām brīvajām zonām pieredzi. Tāpat arī tika organizēta tikšanās ar Pasaules brīvo zonu organizācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības modeli, kas veicinātu investīciju piesaisti Rēzeknes pilsētā.
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsvēra, ka Rēzeknes pilsētai šī pieredze var izrādīties ļoti nozīmīga, neskatoties uz ģeogrāfiskajām, kultūras un arī investīciju piesaistes atšķirībām. “Dubaijas lidostas brīvā ekonomiskā zona lielākoties nodarbojas ar investīciju piesaisti loģistikas jomā, savukārt Rēzeknē prioritāte ir rūpniecība, taču problemātika ir līdzīga, tāpēc šāda līmeņa sadarbības partneri mums ir ļoti nepieciešami. Panākta arī vienošanās par turpmāku pieredzes apmaiņu investīciju piesaistes tehnoloģiju sfērā. Savukārt sadarbība ar Pasaules brīvo zonu organizāciju ir nozīmīga, lai informētu potenciālos investorus par iespējām Rēzeknē. Šobrīd notiek lēmuma pieņemšana par nākamas PBZO konferences rīkošanas vietu, un kā viens no variantiem tiek minēta arī Rīga,” stāsta Aleksandrs Bartaševičs.
 
www.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
smieklīgi 28.11.2018 21:52
Ceļa izdevumi, iespējams,tiks apmaksāti no mūsu, nodokļu maksātāju kabatas... Rēzekni salīdzināt ar Dubaiju..., vienkārši smieklīgi!Nu jā, iemesls kārtējiem izdevumiem ir taču jāpamato!Un investīcijas tiks piesaistītas mēra uzņēmuma tālākai attīstībai!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"