46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Digitālo prasmju darbnīca Rēzeknē – iedzīvotāji varēs uzzināt vairāk par e-pakalpojumu izmantošanas iespējām

Фото: pasākuma afiša
Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, valsts šodien piedāvā vairāk iespēju nekā jebkad – aktuālās dzīves situācijas ikviens tagad var risināt tiešsaistē, ietaupot gan laiku, gan naudu. Š.g. 6. novembrī no plkst. 15:00 – 16:30 Rēzeknes iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotajā digitālo prasmju darbnīcā, kas notiks Rēzeknes pilsētas domes telpās (Atbrīvošanas aleja 93).
Darbnīcā tiks stāstīts, kā  parūpēties par savu datu aizsardzību un to drošību, noskaidrot, kādi dati  par personu tiek uzglabāti valsts reģistros. Klātesošie tiks informēti ar par elektroniskā paraksta izmantošanas iespējām un par oficiālās elektroniskās adreses izmantošanas ieguvumiem.
 
Tāpat būs iespējams dzirdēt arī par iespējām tiešsaistē noskaidrot, vai darba devējs maksā nodokļus par saviem darbiniekiem. Savukārt gan topošajiem, gan esošajiem uzņēmējiem būs pieejama plašāka informācija un ieteikumi, kas palīdz taupīt laiku, atrisinot ar uzņēmējdarbību saistītās formalitātes digitālā veidā. Pasākuma moderators būs TV personība Juris Šteinbergs. 
 
Pasākumā ar iedvesmas runu piedalīsies VARAM Publisko pakalpojumu departamenta direktors Jānis Glazkovs, klātesošos uzrunās arī Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji, bet radošo darbnīcu vadīs digitālo aģentu mācību vadītāja Brigita Lazdiņa.
 
Iegūtās zināšanas klātesošie varēs pārbaudīt arī īpašā, interaktīvā konkursā "Vai esi gudrāks par digitālo aģentu?". Lai piedalītos digitālajā darbnīcā, aicinām pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu manalatvija@strategies.lv  vai zvanot pa tālruni +371 26197297.
 
Lai gūtu plašāku ieskatu par e-pakalpojumu lietošanu un ieguvumiem, aicinām apmeklēt vietni https://mana.latvija.lv, kur pieejamas visas programmas aktivitātes. Vietnē pieejams arī vietu un iestāžu saraksts, lai interesenti varētu noskaidrot tuvāko vietu, kur iespējams sastapt kādu no digitālajiem aģentiem nepieciešamā atbalsta valsts e-risinājumu lietošanā saņemšanai.
 
Integrētās mācību un komunikācijas aktivitāšu programmas "Mana Latvija.lv. Dari digitāli!" ietvaros tiek organizēti sabiedrības informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iespēju izmantošanas un uzvedības maiņas veicināšanas pasākumi. Programmas koncepcija paredz integrētu pieeju - fokusēties uz 50 dzīves situāciju komunikāciju un mācīšanu, lai pēc paredzēto aktivitāšu īstenošanas, sabiedrība spētu atpazīt dzīves situācijas, kuras ir iespējams atrisināt vienuviet internetā - portālā Latvija.lv. Nozīmīgākā programmas sastāvdaļa ir mācības, kuru rezultātā tiks sagatavoti 6000 digitālie aģenti: valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, tostarp valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbinieki, kā arī bibliotekāri, skolotāji un žurnālisti. Digitālie aģenti konsultēs sabiedrību par e-pakalpojumu izmantošanu dažādās dzīves situācijās un drošu darbošanos internetā. Plašāka informācija par mācībām un to norisi pieejama portāla Latvija.lv atbalsta vietnē - https://mana.latvija.lv/.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"