46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Ar zvēresta došanu Rēzeknē un interaktīvu pasākumu Rīgā atzīmē Robežsargu dienu

Фото: Aleksandrs Klimovs
Par godu Robežsargu dienai trešdien, 7.novembrī, interaktīvs pasākums norisināsies Rīgas pasažieru ostas piestātnes laukumā, kur būs iespēja apskatīt gan Valsts robežsardzes patruļkuģi un helikopteru, kā arī izmēģināt savas prasmes, sagūstot robežpārkāpējus.
Savukārt Rēzeknē trešdien, Robežsargu dienu atzīmējot, plkst.12.00 pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" notiks svinīgais zvēresta došanas pasākums Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās izglītības dienesta kadetiem. Savukārt Latgales vēstniecībā "Gors" notiks pirmizrāde dokumentālajai filmai par Valsts robežsardzi "Sargāj‘ savu Tēvu zemi".
 
"Robežsardzes diena tiek atzīmēta jau vairākus gadus, un šajā dienā mēs cenšamies pieņemt zvērestu no jaunuzņemtajiem robežsargiem.
 
Un šī pasākuma ietvaros pie pieminekļa "Vienoti Latvijai" Rēzeknē dos zvērestu 55 jaunuzņemtie robežsargi, kuri mācās Valsts robežsardzes koledžā.
 
Pēc tam notiks svinīgais gājiens no pieminekļa "Vienoti Latvijai" uz Festivāla parku, pēc kā sekos par Valsts robežsardzi uzņemtās dokumentālās filmas pirmizrāde koncertzālē "Gors". Šogad mums gājienā piedalīsies arī Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes vienība un Zemessardzes 3.Latgales brigādes karavīru vienība," stāsta Valsts robežsardzes koledžas direktora vietnieks pulkvedis Aivars Uzulnīks.
 
Robežsargu diena tiek atzīmēta visā Latvijā. Plašs interaktīvs pasākums notiks arī Rīgā pasažieru ostas teritorijā, kur piedalīsies gan koledžas pārstāvji ar ekspozīcijām, demonstrēs bruņojumu, kā arī būs kinologu paraugdemonstrējumi.
 
lsm.lv/ru  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"