46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Plāno slēgt VADC Latgales filiāli Rēzeknē

Valsts pārvaldē atgriezušies treknie gadi, tā secinājusi Valsts Kontrole. Zemeņu kūku ēšanās vietā tiek rīkotas pusdienas pilīs un dārgos restorānos. Tomēr Valsts asinsdonoru dienā nekāda trekno gadu renesanse gan nenotiek. No 1.jūlija centrā plānots atlaist 62 no 230 darbiniekiem un daļu atstāt ar algas samazinājumu. Plānots tiek likvidēt Valsts asinsdonoru centra Latgales reģiona filiāli Rēzeknē, par ko satrauktas Ziemeļlatgales slimnīcas, vēsta "TV3" raidījums "Nekā Personīga".
Kā vēsta raidījums, Rēzeknes slimnīca ir viena no retajām neatliekamās palīdzības sniedzējām reģionā, kurā ieved smagus pacientus, kuri Rīgu četru stundu garajā ceļā var arī nesagaidīt. Rēzekni, tāpat, kā apkārtējās slimnīcas Gulbenē, Balvos, Krāslavā ar nepieciešamajiem asins krājumiem apgādā Valsts asinsdonoru centra reģionālā filiāle. Slimnīcas darbinieki Rēzeknē ir satraukušies par plānoto filiāles likvidēšanu. Tādā gadījumā būtu jāslēdz vismaz 3 nodaļas - ķirurģijas, reanimācijas un dzemdību nodaļa.
 
 
Kā norāda Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks, bieži vien medicīnā šie jautājumi – asins un asinspreparātu nepieciešamība tiek rēķināta minūtēs, maksimāli līdz stundai, un centra slēgšanas gadījumā mēs varam zaudēt cilvēkus un pacientus, bet taupīt naudu uz šo te cilvēku ne tikai veselības, bet arī dzīvības, es domāju, ir neprāta darbs.  
 
 
Raidījums vēsta, ka filiāle Latgalē nodrošina sesto daļu asiņu daudzuma, ko centrs savāc visā valstī. Tas ir ievērojams apjoms. Tomēr centra jaunā vadība plāno filiāli likvidēt, jo tā izmaksājot pārāk dārgi. No 1.jūlija atlaidīs arī daudzus centra darbiniekus, un palikušajiem algas būs mazākas.
 
 
Valsts asinsdonoru centra direktore Iveta Ozoliņa raidījumam norāda, ka Latgales filiāles loma ir stipri pārspīlēta. Filiāles funkcijas varot pārņemt Rēzeknes slimnīca un šāds piedāvājums jau izteikts. Centrs tad ietaupītu 100 tūkstošus eiro.
 
 
Ozoliņas iepriekšējā darba vieta bijusi Cēsu slimnīca. Ārsti un pašvaldības politiķi "Nekā Personīga" stāstīja, ka finanšu direktores darbība radījusi zaudējumus un viņas aizsākās reformas nav bijušas saprotamas. No darba Ozoliņa bijusi spiesta aiziet.
 
 
Viņas pašas skaidrojums gan ir cits - viņa esot kļuvusi par politikas upuri, neskatoties, ka  slimnīcā Cēsīs ieguldījusi savas zināšanas un 10 gadus darba.
 
Источник: publika.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"