46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

2014. gada Jāņu nakts – piektā aukstākā Latvijā

Pēc siltās 2013. gada Jāņu nakts, kurā gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par  +14,5...+20,5 grādiem, šī gada līgotājiem lieti noderēja krietni siltāka apģērba kārta. Ar vidējo minimālo gaisa temperatūru tikai +6,8 grādi šī gada Jāņu nakts bija piektā aukstākā Jāņu nakts Latvijā, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Nakts laikā viszemāk – līdz +3,5 grādiem – gaisa temperatūra noslīdēja Madonā. Arī Liepājā, kur minimālā gaisa temperatūra šai naktī bija visaugstākā, tie bija tikai +9,4 grādi.  Austrumlatvijā zāles virskārtā vietām bija arī salna līdz -1 grādam.
 
Šī gada Jāņu nakts dzestrumu ik pa brīdim papildināja arī lietus. Tas gan krietni atpalika no intensīvajiem 1997. gada nokrišņiem, tomēr pārstaigāja visu Latviju. Visvairāk aizvadītajā Jāņu naktī nolija Stendē un Salacgrīvā -  12 stundās (no 23. jūnija pl.21 līdz 24. jūnija 09) ap 50% no visas jūnija trešās dekādes nokrišņu „plāna”.   Vissausākā šī gada Jāņu nakts bija Latgalē – tur zemi sasniedza tikai pa retai lietus lāsei.
 
Источник: publika.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"