46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

„Ezerzemei” – Olimpiskais zelts!

8. Pasaules koru olimpiādē izcilus panākumus guvis Rēzeknes novada jauktais koris „Ezerzeme”, kas Atklātajā koru sacensībā Jaukto koru grupā ieguva lielāko punktu skaitu un zelta medaļu. Kā pastāstīja kora diriģenti Ēriks Čudars un Anda Lipska, „Ezerzeme” konkursā izpildīja latgaliešu tautasdziesmu „Ezereņi, Lubuoneņi” Ilonas Rupaines apdarē, latviešu tautasdziesmu „Ķēvīt, mana svilpastīte” Anitas Kuprišas apdarē, Valta Pūces „Augu nakti”, kā arī maķedoniešu komponista Zapro Zaprova skaņdarbu „Alleluja”. „Sākumā, uzzinot rezultātus, pat grūti bija noticēt, ka esam uzvarējuši,” pēc konkursa atklāja Ēriks Čudars. „Bijām ieguldījuši nopietnu sagatavošanās darbu, un, piepalīdzot veiksmei, panākumi neizpalika.”
Jāatzīmē, ka ar augstiem panākumiem mājup atgriezies vēl kāds Latgales koris – Čempionu konkursā popmūzikas (šovu) koru kategorijā zelta medaļu saņēmis Rēzeknes Zaļo pakalnu koris (diriģents Normunds Zušs). Apsveicam mūsu korus!
 
Noslēdzoties Pasaules koru olimpiādes 2. apbalvošanas ceremonijai, Latvija ir līdere iegūto medaļu skaita ziņā. Kopā mūsu valsts kori izcīnījuši 33 dažāda kaluma medaļas, otrajā vietā ir ASV kori ar 24 medaļām, trešajā – Indonēzija ar 17 medaļām.
 
Источник: rezeknesnovads.lv

Комментарии (0-2/2)
Ëriks 16.07.2014 16:47
Aicinám uz Ezerzemi dziedát gribosus,kam patík kora dziesma.Nác dziedát.tel.29444634.Tev tas patiks,dziedásim un celosim kopá.
Iveta 17.07.2014 09:55
Apsveicu koristus un diriģentus! Tas ir fantastiksa darba rezultāts.Jūs atkārtoti esat ieskandinājuši ,,Ezerzemes" vārdu mūsu novadā, valstī un pasualē! Lai skan vēl gadu desmitiem! Lai jauka atpūta pēc lielā darba!!!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"