46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Latgales paukošanās turnīra kausu iegūst rēzeknietis

Фото: rezekne.lv
Sestdien Daugavpils cietokšņa teritorijā notika ikgadējais starptautiskais bruņinieku turnīrs. Sacensības "Latgolys paukuošonuos turnīrs – 2014" organizēja klubs „Musashi”. Rēzekni šajā eksotiskajā pasākumā pārstāvēja sporta organizācijas „SEDNA” sportisti.
Papildus bruņinieku cīņām turnīrā bija iekļautas arī cīņas ar nažiem, tāpat varēja redzēt arī loka šāvēju meistarību un dažādus seno cīņu mākslu pārstāvju paraugdemonstrējumus. Turklāt sportisti, kas uzstājās šajā turnīrā, visās disciplīnās pārstāvēja divas dažādas skolas – austrumu un rietumu. Bruņinieku cīņās, kurās varēja izvēlēties vidējo un īso zobenu, tikai garo zobenu vai arī vidējo zobenu un vairogu, šoreiz nebija līdzvērtīgu pretinieku mūsu sportistam Edgaram Samoilovam, kas pārstāv japāņu zobenu pārvaldīšanas skolu. Līdz ar to galvenais kauss šogad devās uz Rēzekni. Nažu cīņās labākais bija austrumu skolu pārstāvis no Igaunijas, bet speciālo balvu par cīņas garu izcīnīja mūsu Aira Pauniņa. Starp strēlniekiem katrs pārstāvis demonstrēja ne vien meistarību, bet arī kultūru un tradīcijas. Īpaši gribētos atzīmēt arī japāņu katanas meistara no Krievijas paraugdemonstrējumus, viņš uz šo turnīru atbrauca ar motociklu...
 
Kopumā gribētu atzīmēt, ka ar katru turnīru pieaug sportistu-dalībnieku meistarības līmenis un interese. Pat neskatoties uz mūsdienu datorizēto laikmetu. Secinājums – kamēr būs dzīvi tādi cilvēki un tādi turnīri, par senajām tradīcijām mūsu dzīvē var neuztraukties.
 
Источник: rezekne.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"