46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē uzstādītas jaunas velonovietnes

Pateicoties "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) projekta "LMT Latvijai" piešķirtajam finansējumam, Rēzeknes pilsētā uzlabota velo infrastruktūra un vairākās pilsētas vietās uzstādītas jaunas velonovietnes.
"Daudz esam dzirdējuši par idejām un sapņiem, ko savās pilsētās vēlas īstenot to iedzīvotāji un aktīvākās nevalstiskās organizācijas, taču bieži sastopas ar finanšu ierobežojumiem. Reizēm vajag tikai nedaudz, lai realizētu lieliskas un visai sabiedrībai nepieciešamas idejas. Gandarījums, ka Rēzeknes iedzīvotājiem rūp vide sev apkārt, tādēļ LMT ar prieku arī turpmāk iesaistīsies dažādos projektos un iniciatīvās, kas vērstas uz Latvijas pilsētu attīstības veicināšanu un valsts kopīgo izaugsmi," atzina LMT klientu centra "Rēzekne" vadītājs Edgars Repelis.
 
Jaunās velonovietnes izveidojusi un uzstādījusi biedrība "Artistence", kuri pērn uzvarēja projektu konkursā "LMT Latvijai" un saņēma gandrīz 2500 eiro lielu finansējumu projekta realizācijai. Viens no biedrības mērķiem ir velokultūras uzlabošana Rēzeknes pilsētā.
 
"Pateicoties "LMT Latvijai" piešķirtajam finansējumam, vairākās pilsētas vietās esam uzstādījuši modernas velosipēdu novietnes. Ieguvēji ir gan Rēzeknes velobraucēji, kuriem tagad ir iespēja droši novietot savu braucamrīku stratēģiski nozīmīgās vietās, gan arī pārējie pilsētas iedzīvotāji un viesi, jo velonovietnes tieši vai netieši veicina "zaļo'' domāšanu, aktīvās atpūtas attīstību, kā arī popularizē velosipēda kā pārvietošanās līdzekļa aktualitāti pilsētvidē," norādīja projekta vadītāja Regita Zeiļa.
 
Jaunās velonovietnes uzstādītas pie Latgales Kultūrvēstures muzeja, galvenās pilsētnieku atpūtas vietas - Kovšu ezera pludmales, kā arī pie Rēzeknes slimnīcas.
 
Kopumā Rēzeknē projekta "LMT Latvijai" ietvaros tika atbalstītas 4 iedzīvotāju iniciatīvas:
 
1. Veselā miesā - vesels gars. Projekta mērķis ir veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšana Rēzeknes pilsētas iedzīvotājiem, īpaši bērniem un jauniešiem. Projekta ietvaros Rēzeknes 1.vidusskolas teritorijas zaļajā zonā tiks uzstādīti četri brīvdabas trenažieri, kuri bez maksas būs pieejami iedzīvotājiem, tādējādi popularizējot veselīgu atpūtu svaigā gaisā.
 
2. Rotaļu laukums Sapņu sala. Projekta mērķis ir sniegt iespēju bērniem augt viņiem piemērotā vidē un rotaļāties drošā bērnu rotaļu laukumā. Projekta Sapņu sala realizācija palīdzēs bērniem augt fiziski veseliem, spēcīgiem, talantīgiem un jautriem.
 
3. Rēzeknes vakara vidusskolas skolēnu bērniem rotaļu un atpūtas istabas izveide. Rēzeknes vakara vidusskolā mācās audzēkņi, kuriem ir bērni un kuri bieži tiek ņemti līdzi uz mācībām, jo bērnudārzs un pagarinātās grupas skolā ir slēgti. Projekta ietvaros izveidota īpaša rotaļu un atpūtas istaba, kur vakarskolas audzēkņi mācību laikā var droši atstāt savus bērnus.
 
4. Velo novietnes Rēzeknē. Pēdējo gadu laikā Rēzeknes pilsētā veikti nozīmīgi pilsētas infrastruktūras uzlabošanas darbi, izbūvēti vairāki veloceliņi, taču velokultūra pilsētā vēl nav paspējusi izveidoties. Līdz šim pilsētā trūka speciālu stendu, pie kuriem var atstāt velosipēdu.  Pateicoties šim projektam, Rēzeknē uzstādītas vairākas jaunas velonovietnes.
 
Источник: delfi.lv
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"