46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas arodorganizācija: skolotāji ir gatavi iestāties par savām prasībām

Фото: delfi.lv
Neskatoties uz to, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pieteikusi šogad jau otro pedagogu piketu, kā arī draud ar streiku, skolotāji reģionos uzskata, ka arī šādi viedokļa paušanas mehānismi nepalīdzēs tapt sadzirdētiem.
Arī Rēzeknes pilsētas arodorganizācijas vadītāja Janīna Staudža norādīja, ka skolotāji reģionā ir ļoti neapmierināti un ir gatavi par sevi pastāvēt. "Skolotāji ir ļoti neapmierināti un ir gatavi ar jebkādiem līdzekļiem pievērst uzmanību izglītības nozares problēmām un to risināšanas vitālai nepieciešamībai," atklāja Staudža ziņu aģentūrai LETA.

Skolotāji ir gatavi iestāties par savām prasībām, tāpēc arī iespējamais pedagogu streiks daļā skolu noteikti esot atbalstāms, pauda Staudža.
 
Jau ziņots, izglītības un zinātnes ministre Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.
 
Savukārt LIZDA paziņojusi, ka 11.decembrī, pieprasot finansējuma palielināšanu, pie Saeimas nama piketā pulcēsies aptuveni 2000 pedagogu no visas Latvijas, aģentūru LETA iepriekš informēja arodbiedrībā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"