46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Latgales reģionālās radio studijas izveidei varētu piešķirt 87 648 eiro

Фото: citifmonline.com
Otrdien, 9.decembrī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija konceptuāli atbalstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iesniegto priekšlikumu valsts budžetā piešķirt papildu finansējumu 87 648 eiro apmērā Latgales reģionālās radio studijas izveidei un darbības nodrošināšanai.
Šī projekta apspriešana gan vēl turpināsies, jo komisijas deputāti aicināja NEPLP un citas iesaistītās puses sagatavot pārskatu, cik efektīvi valsts budžeta līdzekļi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai (LTV) ir tērēti līdz šim.
 
Priekšlikums piešķirt līdzekļus Latgales reģionālās studijas izveidei jau bijis iesniegts Ministru kabinetā, taču noraidīts. Kā skaidroja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants, valdība piešķīrusi papildu līdzekļus satura veidošanai šajā reģionā, taču ne tehniski studijas izveidei, kā galveno argumentu minot faktu, ka pietiks, ja attīstīs jau esošos reģiona medijus.
 
Kā argumentus radio studijas izveidei Latgalē Dimants minēja fizisku sabiedriskā medija klātbūtni reģionā, faktu, ka tādu NEPLP būtu vieglāk kontrolēt nekā vietējās radio stacijas, kuras Rīgā nav dzirdamas. NEPLP vadītājs skaidroja, ka LR4, kas raida krievu valodā, klausītāju Rīgā ir vairāk nekā Latgalē, jo tajā trūkst reģionālā satura, ko varētu attīstīt jaunajā studijā. Tā sadarbotos arī ar LTV un vietējiem reģionālajiem medijiem.
 
Pirmajā gadā studijas izveidei, uzturēšanai un darbinieku atalgojumam būtu nepieciešami jau minētie 87 648 eiro, nākamajos gados - 35 593 eiro.
 
Asu kritiku par līdzšinējo darbu NEPLP gan izpelnījās no komisijas deputāta Artura Kaimiņa (LRA), kurš norādīja uz līdzekļu izšķiešanu, veidojot un uzturot LR5 - "Pieci.lv" - un aicināja to likvidēt, ietaupītos līdzekļus izmantojot citiem mērķiem. Jautājumi par LR5 piešķirtās naudas izlietojumu radās vēl dažiem deputātiem. Dimants uz to norādīja, ka finansējums LR5 uz vairākiem gadiem jau piešķirts, tas tiek tērēts un to pārdalīt citām vajadzībām vairs neesot iespējams. Pārskats par LR5 budžetu gan tiks sagatavots.
 
Tāpat komisijā izskanēja kritika par līdz galam nepārdomāto valsts naudas tērēšanu reģionālajām televīzijām - "Re:TV", "OTV", "Rīga TV24", kā arī LTV7 krievvalodīgajam saturam, kuru rādītāji nesasniedz prognozēto auditorijas apjomu. Komisijas locekļi norādīja, ka kādā no nākamajām sēdēm nepieciešama detalizēta atskaite par līdz šim iztērēto valsts budžeta naudu, lai spētu argumentēt papildu līdzekļu nepieciešamību Latgales reģionālajai radio studijai.
 
Kā norādīja komisijas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS), ja reiz šis priekšlikums jau ticis noraidīts, ir maz cerību, ka bez spēcīgas argumentācijas Saeimas Budžeta komisija to atbalstīs.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"